Înscrie-te în programul de startup-uri pentru studenți și studente - Dreamable, ediția Orange Digital Center



width=624

Dreamups și hub-ul de învățare Orange Digital Center Moldova aduc lumea antreprenoriatului mai aproape de tine și dau start programului Dreamable. La Dreamable, studenţii și studentele învaţă să identifice și să valideze o idee de startup tehnologic. Aceştia parcurg treptat toate fazele de dezvoltare a unei idei într-o afacere reală, începând o carieră de succes în lumea antreprenoriatului, aici, acasă. 


Dreamable este un pre-accelerator dedicat celor pasionați de tehnologie, studenți la universitate, cu vârsta cuprinsă între 19 și 25 de ani, care doresc să își dezvolte abilitățile antreprenoriale și să își transforme idea într-un startup scalabil.

Beneficiile Programului

  • 13 sesiuni de învățare teoretice și practice, desfășurate online, facilitate de peste 20 de mentori, experți și antreprenori cu o vastă experiență în lumea startup-urilor
  • Bootcamp în offline, la Orange Digital Center hub, pe perioada vacanței de vară, exclusiv pentru 50 cei mai pasionați studenți și studente, unde îşi vor valida conceptele de startup
  • Granturi în valoare de 50 000 MDL pentru 3 cele mai promițătoare idei de startup prezentate la Demo Day, care vor reprezenta sprijin financiar esențial pentru lansarea afacerii

Programul se va desfășura în perioada iunie - august, iar participanții vor parcurge 3 etape:

Etapa 1 - Sesiuni de învățare Online (iunie - iulie)

200 de participanți selectați vor lua parte la 7 module teoretice și practice, desfășurate online, cu sprijinul a peste 20 mentori și mentore, antreprenori, experți și experte, cu o practică vastă în dezvoltarea startup-urilor.

Studenții și studentele vor experimenta procesul de construire a unei afaceri de la zero. Ei vor învăța să genereze idei de startup inovatoare, să identifice clienți potențiali, să exploreze strategii de marketing și poziționare, să utilizeze instrumente digitale relevante, să identifice modelul relevant de monetizare a afacerii și să fie gata de lansarea propriul startup scalabil.

Etapa 2 - Bootcamp Offline (august)

Cei mai promițători 50 participanți cu o idee de startup tech vor fi selectați pentru a participa la un bootcamp în persoană la Chișinău, unde își vor dezvolta conceptele de afaceri într-un mediu real.

Timp de 3 zile participanții vor fi ghidați de experți, alături de care vor lucra cot la cot la validarea și construirea conceptului unui startup scalabil și de impact, și se vor pregăti de prezentarea la, Demo Day.

Etapa 3 - Demo Day și identificarea finaliștilor (august)

În cadrul evenimentului Demo Day, studenții și studentele își vor prezenta rezultatele din program în faţa juriului. 10 idei de startup pre-selectate vor evolua pe scenă, iar 3 cele mai apreciate startup-uri se vor califica pentru un grant nerambursabil de 50 000 MDL pentru dezvoltarea ulterioară a afacerii.

Criteriile de eligibilitate în program:

  • Eşti student/ă cu vârsta cuprinsă între 19-25 ani
  • Ești interesat să îți testezi și să dezvolți ideile tech
  • Deții un laptop personal, pe care îl vei utiliza la curs 
  • Ai acces la Internet 
  • Ești disponibil/ă pe toată durata programului (10 săptămâni).


Programul este realizat în limba română și este absolut gratuit.

Înregistrarea la program se va efectua în baza completării formularului de înscriere până pe 19 mai 2024. Selecția participanților se va face în baza calității aplicării și a principiului primul venit - primul servit.


Dreamable este un pre-accelerator organizat într-o ediție specială de către Dreamups și Orange Digital Center Moldova, susținut prin Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, sprijinit de Western NIS Enterprise Fund.