Ultimele știri

Prev Next

Vezi modalitățile de donație pentru proiectele de pe platforma de crowdfunding: Sprijina.md

22-07-2018

Vezi modalitățile de donație pentru proiectele de pe platforma de crowdfunding: Sprijina.md

Crowdfundingul este o tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse online (forumuri, platforme de socializare etc.) desprinsă din crowdsourcing. La baza ei stă ideea de a apela la o comunitate ca un potențial finanțator pentru a dezvolta un produs, invenții și colectarea de capital pentru lansarea afacerilor mici și mijlocii. Pentru a asigura cu succes activitatea platformei Sprijina.md, colaborează cu B.C. Moldova-Agroinbank S.A. pentru a transfera sursele colectate către beneficiari iar pentru a face posibilă colectarea de fonduri pe platformă colaborăm cu echipa StarNet; RunPay; B.C. Moldova-Agroinbank S.A., PayPal şi Innova...

Read more

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

20-07-2018

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

Ultimul curs din orar i-a transportat pe studenții ȘSAJ tocmai în satul Selemet din raionul Cimișlia. Scopul vizitei a fost documentarea și, în final, realizarea unui ziar despre și pentru sătenii acestei localități. Cei care i-au ajutat pe tinerii jurnaliști să descopere spiritul Selemetului au fost instructorii Petru Macovei și Angela Ivanesi. În acest an, alături și împreună cu discipolii noștri au lucrat mai mulți tineri, studenți la o școală de jurnalism din Germania. Pentru realizarea ziarului - de la concept și până la tipar -, discipolii ȘSAJ au avut la...

Read more

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

20-07-2018

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

  Anul 2017 a fost primul an în care, în Republica Moldova, persoanele fizice plătitoare de impozite au avut oportunitatea de a redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială sau o entitate religioasă. Centrul de Resurse Juridice din Moldova a făcut o analiză privind rezultatele primului an de implementare a mecanismului 2%. În primul an de implementare, 484 organizații necomerciale (413 asociații, fundații și instituții private și 71 culte religioase și părți componente) s-au înregistrat în Lista beneficiarilor 2%. Doar 302 din ele (circa 62%) au primit desemnări...

Read more

Festivalul Voluntarilor 2011 şi-a premiat câştigătorii

Festivalul Voluntarilor a devenit o tradiţie pentru voluntarii din Republica Moldova. În acest an evenimentul a avut loc pe 4 decembrie, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarului. Scopul Festivalului este să recunoască public meritele şi eforturile voluntarilor din întreaga republică.

La cea de-a IX-a ediţie au fost prezenţi peste 1 000 de persoane, care participă şi sprijină cel mai activ iniţiativele de voluntariat din toată ţara. Festivitatea a început cu interpretarea Imnului Voluntarilor de către interpretul Laurenţiu Popescu susţinut de publicul din sală.

Cîştigătorii Festivalului Voluntarilor 2011 sunt:

Cea mai activă organizaţie, care promovează voluntariatul în Republica Moldova:

Locul 1 - AIESEC Moldova

Locul 2 - Hai Moldova

Locul 3 - MediaPoint

Locul 3 - Organizaţia Teritorială a Misiunii Sociale „Diaconia” or. Leova

Cel mai activ Coordonator de voluntari:

Locul 1 - Leah Corina

Locul 2 - Purici Valentin

Locul 3 - Sandu Valentina

Cel mai activ voluntar:

Locul 1 - Daniel Vodă

Locul 2 – Borta Natalia

Locul 3 - Suveică Beatrice Cecilia

Cel mai activ jurnalist, care promovează voluntariatul - Rodion Gustiuc

Cel mai bun eseu la tema: „Cum promovam voluntariatul la nivel local?”

Locul 1 – Diana Ungureanu

Locul 2 – Radu Artiom

Cel mai tânăr voluntar - Osoianu Vladlen

Cel mai în etate voluntar - Nina Prijilevscaia

Cel mai bun video de promovare a voluntariatului - ONG Salvati Viata

Cel mai bun program de voluntariat elaborat / dezvoltat în 2011 - TDV Bălţi

La eveniment au fost prezente oficialităţi ca: Preşedintele Parlamentului R. Moldova, D-nul Marian Lupu, Ministrul Tineretului şi Sportului al RM, Ion Ciobanu, Consilierul Primului-ministru al Republicii Moldova, Tudor Darie, Directorul-adjunct al Direcţiei Generale Educaţie,Tineret şi Sport a municipiului Chişinău, Valentina Cujbă, şi reprezentantul Fondului ONU pentru Populaţie, Boris Gîlcă.

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM) a oferit 2 premii pentru două ONG-uri membre CNTM, pentru realizarea activităţilor de voluntariat in anul 2011. Astfel de premii au beneficiat Asociaţia “Prietenii Copiilor” şi Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova.

Organizatorii Festivalului Voluntarilor 2011 sunt Asociaţia Serviciu pentru Pace, Coaliţia pentru Promovarea legii şi activităţilor de voluntariat, Asociaţia „Prietenii Copiilor”, Direcţia Generală Educaţie Tineret si Sport. Finanţatorul de bază al Festivalului Voluntarilor 2011 a fost Ministerul Tineretului şi Sportului al R.Moldova, iar  cofinantatori: USAID, FHI 360 şi compania de hosting „Amplica”.

Pentru informaţii suplimentare:

Victoria Morozov – Tel. 069379870

Coordonator Festivalul Voluntarilor 2011.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md