Ultimele știri

Prev Next

Vezi modalitățile de donație pentru proiectele de pe platforma de crowdfunding: Sprijina.md

22-07-2018

Vezi modalitățile de donație pentru proiectele de pe platforma de crowdfunding: Sprijina.md

Crowdfundingul este o tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse online (forumuri, platforme de socializare etc.) desprinsă din crowdsourcing. La baza ei stă ideea de a apela la o comunitate ca un potențial finanțator pentru a dezvolta un produs, invenții și colectarea de capital pentru lansarea afacerilor mici și mijlocii. Pentru a asigura cu succes activitatea platformei Sprijina.md, colaborează cu B.C. Moldova-Agroinbank S.A. pentru a transfera sursele colectate către beneficiari iar pentru a face posibilă colectarea de fonduri pe platformă colaborăm cu echipa StarNet; RunPay; B.C. Moldova-Agroinbank S.A., PayPal şi Innova...

Read more

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

20-07-2018

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

Ultimul curs din orar i-a transportat pe studenții ȘSAJ tocmai în satul Selemet din raionul Cimișlia. Scopul vizitei a fost documentarea și, în final, realizarea unui ziar despre și pentru sătenii acestei localități. Cei care i-au ajutat pe tinerii jurnaliști să descopere spiritul Selemetului au fost instructorii Petru Macovei și Angela Ivanesi. În acest an, alături și împreună cu discipolii noștri au lucrat mai mulți tineri, studenți la o școală de jurnalism din Germania. Pentru realizarea ziarului - de la concept și până la tipar -, discipolii ȘSAJ au avut la...

Read more

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

20-07-2018

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

  Anul 2017 a fost primul an în care, în Republica Moldova, persoanele fizice plătitoare de impozite au avut oportunitatea de a redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială sau o entitate religioasă. Centrul de Resurse Juridice din Moldova a făcut o analiză privind rezultatele primului an de implementare a mecanismului 2%. În primul an de implementare, 484 organizații necomerciale (413 asociații, fundații și instituții private și 71 culte religioase și părți componente) s-au înregistrat în Lista beneficiarilor 2%. Doar 302 din ele (circa 62%) au primit desemnări...

Read more

Cupa IDEA la fotbal, prima ediţie

Duminică, 17 aprilie 2011, Asociaţia Obştească Institutul IDEA a organizat prima ediţie a turneului „Cupa IDEA la fotbal”, la care au participat 10 echipe, majoritatea reprezentante a ONG-urilor, dar şi ai altor organizaţii. Turneul s-a desfăşurat la Complexul Sportiv Buiucani şi constat dintr-o fază a grupelor şi una de playoff, unde s-au calificat cele mai bune patru echipe.

Mai jos prezentăm rezultatele meciurilor din grupe:

Grupa A:

Cod Echipa A1 A2 A3 A4 P V GOL L
A1 Institutul IDEA
0-3 2-2 0-0 2 0 2-5 3
A2 Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale 3-0
4-0 0-0 5 2 7-0 1
A3 Senatul ASEM 2-2 0-4
0-4 1 0 2-10 4
A4 MediaPoint 0-0 0-0 4-0
4 1 4-0 2

Grupa B:

Cod Echipa B1 B2 B3 P V GOL L
B1 PRO COMUNITATE
1-0 1-0 4 2 2-0 1
B2 AIESEC 0-1
3-1 2 1 3-2 2
B3 TLDM 0-1 1-3
0 0 1-4 3

Grupa C:

Cod Echipa C1 C2 C3 P V GOL L
C1 TorrentsMD.com
1-0 6-0 4 2 7-0 1
C2 Asociaţia Jurnaliştilor Independenţi 0-1
0-0 1 0 0-1 2
C3 Integra 0-6 0-0
1 0 0-6 3

Playoff:

Meciul Echipa1 Echipa2 Scor Pen
Semifinala1 PRO COMUNITATE MediaPoint 1-1 3-1
Semifinala2 CMJI TorrentsMD.com 2-3
Finala mică CMJI MediaPoint 5-0
Finala mare PRO COMUNITATE TorrentsMD.com 1-1 2-3

Echipa Institutului IDEA a început turneul cu o înfrângere în faţa unei echipe bine organizate a CMJI, iar în următoarele două meciuri a avut ghinion, fiind egalaţi în ultimele minute de echipa Senatului ASEM, după un nou ricoşeu şi înregistrând o remiză albă cu MediaPoint, având la activ mai mult ocazii de a marca. Din grupa A, s-au calificat în semifinale echipele CMJI şi MediaPoint, care n-au înregistrat nicio înfrîngere, dar şi nici un gol scăpat. În Grupa B, echipa PRO COMUNITATE s-a dovedit a fi foarte eficientă, cîştigînd grupa doar cu două goluri marcate şi două victorii. Victoria AIESEC în faţa TLDM n-a fost suficientă pentru calificarea în semifinale, deoarece MediaPoint a avut o medie mai înaltă de puncte pe meci (1,33 faţă de 1). Din Grupa C, în semifinale s-a calificat TorrentsMD.com, care a înregistrat şi cel mai categoric scor al turneului: 6-0 contra echipei Integra.

Faza semifinalelor a fost una dramatică. Echipa MediaPoint a fost la un pas de calificare în finală, după ce au profitat de o greşeală a apărării PRO COMUNITATE şi au înscris. Spre ghinionul lor, ei au primit un gol în ultimele secunde ale întâlnirii şi soarta calificării s-a decis la penalti. Mult mai experimentaţii jucători de la PRO COMUNITATE s-au impus cu 3-1 şi s-au calificat în finală. În cealaltă semifinală, s-au întîlnit două echipe ce ar fi putut lejer juca finala acestui turneu: CMJI şi TorrentsMD.com. Scorul final a fost de 3-2 pentru TorrentsMD.com.

În finala mică, CMJI n-a avut probleme în faţa echipei MediaPoint. Scor 5-0. În finala mare, tensiunea din meci a făcut ca echipele să fie mult mai prudente, după încheierea timpului regulamentar, scorul final a fost de 1-1 şi soarta titlului s-a decis la penalti. Deşi PRO COMUNITATE conducea după primele două lovituri, TorrentsMD.com au revenit şi au învins cu 3-2.

Astfel, primii câştigători ai turneului „Cupa IDEA la fotbal” au devenit echipa TorrentsMD.com.

La turneu au asistat şi numeroşi spectatori, în majoritatea fani ai echipelor participante (circa 200), cea mai numeroasă şi organizată galerie fiind cea a MediaPoint, care a făcut spectacol în timpul meciurilor şi au susţinut foarte activ echipa lor.

Cel mai bun marcator al turneului a devenit Sergiu Buzdugan, de la CMJI, cu 7 reuşite.

Căpitanii echipelor de pe primele trei locuri au fost premiaţi de către organizatori cu medalii personalizate.

Turneul a fost organizat de către Institutul IDEA, în bază de voluntariat, cu participarea tinerilor din proiectul „Academia Ideilor” – Vadim Ţurcanu şi Nadia Dimitriu.

Institutul IDEA planifică să organizeze astfel de turnee în mod regulat.

Link către articol: http://academia-ideilor.org/?p=764

Decărcaţi comunicatul oficial de presă de aici: http://academia-ideilor.org/wp-content/uploads/2011/04/Comunicat-de-pres%C4%83-IDEA1.pdf

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md