Știri și Comunicate ONG din Moldova

A fost desemnat câștigătorul Granturilor pentru campanii împotriva dezinformării și propagandei în media

Centrul pentru Jurnalism Independent anunță totalurile concursului de selectare a beneficiarilor Granturilor pentru campanii împotriva dezinformării și propagandei în media, oferite în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M).

În urma procesului de evaluare a dosarelor, juriul a selectat următorul câștigător:

  • LEADGEN SRL (Proiectul: Combaterea știrilor și a declarațiilor false prin fact-checking și elaborarea de conținut video interactiv)

La concurs au fost depuse 8 de dosare, iar criteriile de evaluare a proiectelor au inclus: îmbinarea creativă a actorilor/utilizarea noilor tehnologii; plan de implementare, oferta practică și cu termene bine stabilite pentru fiecare parte; public-țintă potrivit, planuri de promovare și viabilitate.
 
Din juriu au făcut parte Petru Macovei, director executiv, Asociației Presei Independente (API); Diana Răileanu, jurnalistă, Radio Europa Liberă, Dumitru Lazur, expert media, Dona Școla, co-fondatoare Generator Hub.

Granturile pentru campanii împotriva dezinformării și propagandei în media sunt acordate de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md