Festivalurile „Ștefan cel Mare și Sfânt” şi „Întâlniri Bucovinene” revin la Chişinău. Anul acesta şi la Scoreni



De pe 30 iunie până pe 3 iulie, cu începere de la ora 18.00, în capitală va fi dat startul  unei noi  ediții a Festivalului Internațional „Ștefan cel Mare și Sfânt”, dar și a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”,  un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară.

Evenimentele se vor derula în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chişinău, iar pe 3 iulie și la Scoreni. Vor evolua orchestre și soliști,

ansambluri folclorice din țară și din intreaga Europă. Programul evenimentelor mai include o expoziție și un târg de meșteri populari, dar şi o expoziție gastronomică.

Pentru cinstirea apărătorului de credință Stefan cel Mare și Sfant, pe 2 iulie, când întreaga lume ortodoxă l-a canonizat și neamul nostru îl sărbătorește   la  Putna, credincioșii sunt   așteptați  la  o slujba   de rugăciune și  depunere  de   flori   la  ora   11.00,   la  statuia  Domnitorului din centrul capitalei.

Tot sâmbătă, de la 11.30, la  Biblioteca Națională va începe Simpozionul  Cultural – Istoric, cu genericul “Ștefan cel Mare și Sfânt – Ctitor de neam și țară - Destinul devenirii noastre”. De la ora 17.00 locuitorii şi oaspeţii capitalei vor putea participa la o Paradă a Portului Popular.  Pornirea din faţa Teatrului „M. Eminescu” pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt până în Parcul Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Parada include şi un program artistic ce va fi prezentat la Arcul de Triumf și în Scuarul Europei.

Gala Festivalului „Ştefan cel Mare şi Sfânt” este programată pentru ora 18.00 a zilei de sâmbătă, 2 iulie.   Tot atunci va avea loc deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” cu invitați de seamă, interpreţi, orchestre, dansatori, ansambluri folclorice din țară și de peste hotare.

Duminică, 3 iulie, ora 12.00,  festivalul „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi inaugurat  şi la Scoreni. Programul se va derula pe stadionul din centrul localității.

 Partener general: Primăria municipiului Chisinau  şi Primăriile Scoreni și Cricova.  Organizator - Centrul Cultural European DACIA