Selectăm licee din suburbiile municipiului Chișinău în calitate de beneficiari ai inițiativei Clubului Tinerilor pentru anul de studii 2017 – 2018

Institutul de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM" (www.millenium.md) anunță concurs de selectare a liceelor în calitate de beneficiari / parteneri pentru implementarea a inițiativei Clubului Tinerilor.

Ce este „Clubul Tinerilor”?

 

Misiunea Clubului Tinerilor este să ofere un spațiu prietenos tinerilor unde ei se pot implica și participa activ la diverse activități non-formale și informale, contribuind astfel la dezvoltarea competențelor sale.

Scopul Clubului Tinerilor este de a împuternici tinerii prin activități de educație non-formală ce contribuie la dezvoltarea celor 8 competențe cheie a învățării pe tot parcursul vieții.

Activitățile Clubului vor fi organizate de către echipa de formatori voluntari a Institutului de Instruire în Dezvoltare "MilleniuM". Echipa de formatori voluntari este formată din tineri cu inițiativă care prin activități de voluntariat promovează participarea tinerilor și sunt dornici să își împărtășească experiența sa cu alți tineri.

Beneficiarii programului (elevii claselor a IX-a, a X-a, a XII-a, a XII-a) vor participa la sesiuni de instruire care vor acoperi diverse tematici cu privire la Drepturile Omului, Educația Interculturala, Uniunea Europeana, etc. De asemenea, participanții se vor putea implica și în activități practice, cum ar fi: Language Cafe, Movie Evenings, Photo-Voice Exhibition, Flash Mobs, Society Games.

 

Beneficiile pentru licee:

ü     Formare de abilităţi şi deprinderi care sunt transferabile activităţilor de la clasă și crearea unui cadrul de aplicare în practică a lucrurilor învăţate;

ü     Stimularea intereselor elevilor pentru anumite domenii și posibilitatea acestora de a-și exprima interesele şi preocupările;

ü     Diversitatea activităților de învățare prin metode non-formale;

ü     Identificarea multor practici bune, cu potențial de multiplicare sau de extindere;

ü     Relaţia adecvată dintre petrecerea timpului liber şi educaţie;

ü     Dezvoltarea spiritului civic a elevilor;

ü     Creşterea capitalului social al tinerilor.

 

Limba: română

 

Certificare: toți tinerii care vor participa la toate sesiunile vor primi certificate de participare.

 

Când?

După lecții.

 

Unde?

În Instituție.

 

Cine?

Instituțiile de învățământ preuniversitar din suburbiile Chișinăului, în frunte cu un coordonator local (directorul adjunct pe educație, profesor de educația civică, diriginții claselor a IX-a, a X-a, a XII-a, a XII-a, sau orice cadru didactic interesat de program) și un grup de 15 elevi.

Coordonatorul Local va fi responsabil de:

-         selectarea unui grup de 15 elevi din clasele a IX-a, a X-a, a XII-a, a XII-a care sunt interesați să descopere Drepturile Omului prin prisma educației non-formale;

-         pregătirea unui spațiu (sala) adecvat mediului de învățare non-formală;

-         monitorizarea prezenței participanților în cadrul Clubului Tinerilor.

Cum să aplici?

La acest anunț este anexat Formularul de aplicare pentru a fi completat de liceele interesate. Formularul de aplicare, alături de orice alte materiale pe care le considerați relevante în procesul de selectare a liceului dvs. le puteți trimite printr-un e-mail la adresa [email protected] cu specificația [Aplicare Clubul Tinerilor, Denumirea Instituției ].

Toate documentele trebuie să fie semnate și ștampilate de managerul instituției.

 

Procedura de aplicare:

Termenul limită de aplicare: 14 septembrie 2017, ora 18.00.

 

Informaţii suplimentare la numărul de telefon: 068483300 sau e-mail: [email protected]

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md

Find us on Google+
Google