Comunicat de presă: Lansarea proiectului "CIVIC - Cetăţeni Implicaţi în Viaţa Întregii Comunităţi"

Noi suntem comunitatea!

Proiect realizat de către Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă, în parteneriat cu Primăria comunei Bahmut, raionul Călăraşi, cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Proiectul are drept scop general: mobilizarea cetăţenilor din comuna Bahmut la identificarea, analiza şi soluţionarea problemelor comunităţii.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 1. Abilitarea comunei Bahmut din r-l Călăraşi în domeniile asigurării participării active a populației la procesul de planificare, implementare şi monitorizare a dezvoltării locale, precum şi în scopul sporirii accesului la servicii de calitate şi la infrastructura îmbunătăţită la nivel comunitar.
 2. Creşterea capacităţii actorilor locali din comuna Bahmut r-l Călăraşi pentru a realiza planificarea bazată pe drepturi şi egalitatea de gen, bugetarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea iniţiativelor de dezvoltare

În perioada martie - octombrie 2016 vor fi organizate:

 1. Evaluarea problemelor şi analiza nevoilor identificate şi prioritizarea acestora, cu participarea populaţiei din localitate şi a Grupului de Iniţiativă Cetăţenească creat prin dezbateri publice, consultări cu populaţia.
 2. Formarea resurselor umane locale necesare pentru participarea democratică extinsă, la luarea deciziilor în localitățile rurale, inclusiv a femeilor, a tinerilor, a minorităților și a societății civile.
 3. Implementarea iniţiativelor de mobilizare și dezvoltarea locală - 2 Proiecte locale: 1. Dotarea cu utilaje pentru joacă a grădiniței de copii; 2. Participarea la Ziua Salubrizării împreună cu populația din satul Bahmut.
 4. Elaborarea strategiei de dezvoltarea durabilă și planificare comunitară în localitatea Bahmut, raionul Călărași.
 5. Activități de informare şi mediatizare a proiectului.

Rezultatele proiectului contribuie la:

 • Realizarea strategiei de dezvoltare locală, pe baza nevoilor identificate împreună cu cetățenii, supusă dezbaterii publice la nivelul comunităţii şi apoi adoptată prin hotărârea consiliului local;
 • Dezvoltarea locală realizată prin eforturile comune ale: sectorului public, sectorului privat şi cel al societăţii civile;
 • Conştientizarea populaţiei cu privire la promovarea normelor și valorilor democrației participative;
 • Creşterea accesului populației la informaţie și la activităţile APL, etc..

 

Persoană de contact:

Ioana Bobînă, Director proiect

Telefon: 078001026

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md