Îți plac infograficele interactive? Acceptă provocarea și pleacă la Data Fest în Tbilisi!

Ministry of Data în parteneriat cu UNDP și Digital Communication Network oferă o oportunitate pentru tinerii pasionați de vizualizarea datelor. Top trei echipe din Moldova vor lucra asupra proiectelor create cu mentori internaționali și doi reprezentanți din fiecare echipă vor pleca în Tbilisi la Data Fest, unde vor avea oportunitatea să câștige $2500 pentru dezvoltarea proiectului.

 

Care este scopul acestei inițiative?

Scopul este ca echipele din Moldova să creeze aplicații sau website-uri care vor vizualiza date din unul din cele trei domenii menționate mai jos într-un mod dinamic și interactiv. În echipă trebuie să fie minim un designer, un programator și o persoană care poate lucra cu datele.

 

Cerințele către participanți:

  • Să aibă cel puțin 18 ani

  • Echipă să fie din minim 3 și maximum 6 persoane

  • Membrii să aibă experiență în programare, design, comunicare și/sau good governance.

 

Selecția și Hackathonul

Echipele selectate își vor finaliza proiectul cu ajutorul mentorilor, după care le vor prezenta juriului și sutelor de participanți la Data Fest, inclusiv potențialilor investitori. Câștigătorii vor primi premii bănești în sumă de minim $2500 și vor primi o lună de consultanță din partea mentorilor.

 

Pe ce teme poate fi realizat site-ul sau aplicația cu vizualizarea datelor?

1. Vizualizarea datelor din turism ”People on the move”

Ai idei de a îmbunătăți turismul în Moldova? Ai soluții în domeniul ecoturismului? Ai idei inovative pentru a ușura turismul în Moldova pentru persoanele cu dizabilități? Folosind datele publice disponibile din acest domeniul, tu poți crea aplicații web sau mobile, vizualizări interactive sau alte soluții pentru a formula concluzii corecte despre turismul din Moldova și de a identifica oportunitățile de dezvoltare.

 

2. Vizualizarea datelor despre executarea bugetului de stat. ”Have your say - Know the budget!”

Știi care este bugetul planificat și cheltuit în țara ta? Poți să te gândești la moduri eficiente de a comunica aceste date complicate prin soluții vizuale simple? Poți transforma un file Excel plictisitor într-un infografic interactiv web, în vreo aplicație care explice simplu și să aibă impact?

 

3. Vizualizarea datelor despre gen - ”Gender your data!”

Ai vreo idee despre date statistice care lipsesc, mai ales despre fete și femei? Poți să te gândești la idei inovative cum să colectezi date despre implicarea femeilor în economie, politică, despre siguranța și securitatea lor? Ce fel de soluții digitale poți crea care vor adăuga valoare la această conversație publică?

 

Până pe data 30 septembrie echipele trebuie să aplice nu cu produsul finalizat (!) dar cel puțin cu prototipuri, cu schițe de idei și să demonstreze că echipa e capabilă și are abilitățile de a duce proiectul propus până la capăt.

Aplică acum!

http://bit.ly/MinistryOfData_BlackSea

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md