Solicitare de oferte pentru achiziționarea articolelor de papetărie și birotică



 

Tipul solicitării:

Solicitare de oferte

Data emiterii:

05 Februarie 2024

Termenul limită pentru oferte:

16 Februarie 2024, ora 18:00

Entitatea contractantă

Centrul CONTACT

Proiectul:

Sporirea rezilienței societății civile din Moldova

Finanțat de:

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID)

Locul de desfășurare a activității:

Republica Moldova

Scopul solicitării de oferte:

Identificarea și contractarea pe termen lung (a cel puțin 2 ani) a unei companii care va livra articole de papetărie și birotică Centrului CONTACT.

Centrul CONTACT, implementatorul proiectului „Sporirea rezilienței societății civile din Moldova”, finanțat de USAID Moldova, solicită oferte de preț pentru achiziționarea articolelor de papetărie și birotică.

Companiile interesate să participe la concurs sunt invitate să depună ofertele de preț conform criteriilor tehnice ce urmează. Vă încurajăm să depuneți întreg setul de acte. Ofertele incomplete ar putea fi descalificate din concurs.

 

OFERTELE VOR INCLUDE URMĂTOARELE DOCUMENTE:

  1. O scurtă prezentare a companiei care să descrie experiența de cel puțin 3 ani pe piața din Moldova în domeniul comercializării și livrării articolelor de papetărie și rechizitelor de birou, varietatea de produse, branduri utilizate, termenele de livrare a produselor în municipiul Chișinău, clienți fideli, posibile reduceri și avantaje de colaborare în eventualitatea semnării unui contract.
  2. Denumirea oficială a companiei, un nume de contact, o adresă de e-mail și un număr de telefon pentru a facilita comunicarea între părți.
  3. Copia de pe certificatul de înregistrare. Doar companiile înregistrate oficial în R. Moldova pot depune ofertele în acest concurs.
  4. Confirmarea scrisă a companiei privind posibilitatea de plasare a comenzilor prin e-mail și de achitare a bunurilor prin virament bancar după livrarea acestora într-un termen convenit de comun acord.
  5. Oferta de preț în lei moldovenești cu TVA și TVA 0%, conform Tabelului 1: Formular pentru depunerea ofertei de preț, precum și o lista de prețuri generalizată (price list) a aplicantului pentru rechizitele de birou comercializate (prețurile vor fi indicate fără TVA și cu TVA respectiv).
  6. Cel puțin 3 referințe (nume, telefon, mail, compania ori instituția) care să confirme calitatea bunurilor livrate de companie.

 

DEPUNEREA OFERTELOR

Ofertele comerciale  vor fi transmise în format electronic la adresă de email: info.ong.contact@gmail.com  până pe data de 16 februarie 2024, ora 18:00 cu mențiunea: Ofertă articolelor de papetărie și birotică în subiectul emailului sau se va depune personal la sediul Centrului CONTACT: str. București, nr. 83, mun. Chişinău.

ÎNTREBĂRI DE CLARIFICARE

Întrebările cu privire la condițiile de desfășurare a concursului de oferte adresați-le în scris la: info.ong.contact@gmail.com  sau la numărul de telefon (022) 23 39 47(48) până la data de 14 februarie 2024, ora 18:00 cu mențiunea: Clarificări ofertă articolelor de papetărie și birotică în subiectul emailului.

 

CRITERIILE DE EVALUARE A OFERTELOR:

 

Evaluarea ofertelor se va face după următoarele criterii de evaluare:

Criteriu

Cerințe obligatorii

Scor maxim

Experiența companiei 

 

·         Cel puțin 3 ani de experiență pe piața din Moldova în domeniul comercializării și livrării articolelor de papetărie și rechizitelor de birou, varietatea de produse, branduri utilizate, termenele de livrare a produselor în municipiul Chișinău, clienți fideli, posibile reduceri și avantaje de colaborare în eventualitatea semnării unui contract. Confirmarea scrisă a companiei privind posibilitatea de plasare a comenzilor prin e-mail și de achitare a bunurilor prin virament bancar după livrarea acestora într-un termen convenit de comun acord (20 puncte).

·         Reputația bună a companiei demonstrată de minim 3 referințe (10 puncte).

30

Oferta de preț

·         Oferta de preț, prezentată conform specificațiilor tehnice din Tabelul 1.

70

 

TOTAL

 

100