Extinderea repetată a concursului privind selectarea unui/unei expert/experte pentru evaluarea campaniilor electorale și alegerilor parlamentare și locale din 2019 din perspectiva de gen

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) anunţă extindere repetată a competiţiei deschise în vederea selectării unui/unei expert/experte pentru a evalua din perspectiva de gen campania electorală pentru alegerile Parlamentare si Locale din 2019.  

Efortul de monitorizare a alegerilor se desfășoară în cadrul proiectului “Pledoaria societăţii civile pentru alegeri incluzive şi corecte în Republica Moldova, conforme recomandărilor UE şi OSCE/ODIHR şi angajamentelor în domeniul drepturilor omului”, ce este realizat în perioada ianuarie 2018 – iunie 2020 de către Fundația Est-Europeană (FEE), în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), Piligrim Demo şi Tarna Rom fiind finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat de Guvernul Suediei; precum și în cadrul programului „Susținerea femeilor din Moldova în liderism și participare în procesul decizional”, implementat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare în parteneriat cu Entitatea Națiunilor Unite pentru Femei (UN Women), finanțat de către Guvernul Suediei și UN Women.

Obiectivul concursului:

Obiectivul este selectarea unui/unei expert/experte care să evalueze campania electorală și Alegerile Parlamentare și Locale 2019 din perspectiva de gen. Sarcinile specifice includ:

(a) Colectarea și interpretarea datelor primare în procesul de monitorizare a:

 1. listelor de candidați,
 2. produselor mass media în campania electorală (presa scrisă și on-line, Posturi TV ( inclusiv știrile, talk-show-uri, publicitatea electorală),
 3. datelor primare din sondajul de opinie cu privire la participarea femeilor și bărbaților în procesul electoral şi politic.

(b) Elaborarea raportului de analiză pentru alegerile parlamentare;

(c) Elaborarea raportului de analiză pentru alegerile locale.

 

Plata pentru serviciile prestate: expertul/a va fi remunerat/ă prin virament bancar după finisarea fiecărei livrabile conform tabelului de mai jos. Plata va fi în lei (MDL). Pentru evaluarea campanie și alegerilor parlamentare 2019 expertul/a va avea la dispoziție 15 zile lucrătoare, iar pentru alegerile locale 2019 – 20 zile lucrătoare.

Produsul livrat

Data Limită

Raportul de analiză pentru alegerile parlamentare 2019

10 zile după alegeri

Raportul de analiză pentru alegerile locale 2019

10 zile după alegeri

Cerințe față de candidați:

 • Studii superioare în domeniul: social/economic/sociologic (Obligatoriu);
 • Experiență în elaborarea și livrarea studiilor calitative de analiză (preferabil, studii de analiză a fenomenelor electorale și/sau în domeniul egalității de gen);
 • Experiență în interpretarea datelor calitative și cantitative;
 • Abilităţi excelente de comunicare (în special, expunere clară în scris) și prezentare;  
 • Să nu fie membru de partid sau a staff-ului electoral;
 • Devotament, entuziasm şi motivaţie. 

Dosarul urmează a fi expediat la adresa de e-mail olga.sirbu.cpd@gmail.com și gaprecup@hotmail.com și va conține:

 • CV-ul;
 • Declaraţie pe propria răspundere că candidatul nu este membru de partid sau a staff-ului electoral;
 • Numele şi datele de contact pentru două persoane de referinţă;
 • Un exemplu de analiză relevantă a candidatului/candidatei (de max. 10 pagini);
 • Oferta financiară, remunerarea estimată (în MDL, inclusiv taxele) (Anexa 2 a documentului pe care il puteti gasi AICI).
 • Declarația de integritate (Anexa 3 a documentului pe care il puteti gasi AICI)

Termenul limită de prezentare a ofertelor este  30 ianuarie, 2019.

Persoană de contact: Olga Sîrbu, e-mail olga.sirbu.cpd@gmail.com, tel. 022-237089

și Galina Precup, e-mail gaprecup@hotmail.com, tel. 022-207157

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.