Vești bune pentru tinerii antreprenori în căutare de noi oportunități de dezvoltare în domeniul antreprenoriatului și a Startup-ului



Vești bune pentru tinerii antreprenori în căutare de noi oportunități de dezvoltare în domeniul antreprenoriatului și a startup-ului, s-a lansat: CURSUL ONLINE de instruire cu privire la activitatea de antreprenoriat și startup-uri și  GHIDUL pentru tineri: Ce este antreprenoriatul și cum lansăm o afacere?

La sigur ai auzit, ai văzut sau ai citit, măcar odată, despre antreprenoriat și/sau start-up. Le auzim tot mai des în zilele noastre, fie acesta un eveniment public, o emisiune TV sau radio, articole în presa online sau o postare pe rețelele de socializare, chiar și în discuțiile cu prietenii sau cei apropiați, la sigur a fost adus în discuție unul din acești termeni, bine cunoscuți pentru unii, și mai puțin pentru alții.

O echipă de experți din cadrul Fundației Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova) au pregătit un curs online absolut gratuit pentru a afla răspunsurile la orice întrebare legată de ANTREPRENORIAT și STARTUP.

Cursul conține 5 module care include:

  • Bazele antreprenoriatului și ce este un start-up; 
  • Programe guvernamentale și neguvernamentale de susținere a tinerilor antreprenori; 
  • Etapele de dezvoltare a unui afaceri;
  • Ce înseamnă succesul în afaceri;
  • Aspecte legale ale antreprenoriatului în Republica Moldova.

Treci direct la curs: https://cursuri.youth.md/lessons/antreprenoriat-si-startup/ și dezvoltăți abilitățile antreprenoriale.

În aceași ordine de idei, vrem să vă anunțăm că pe lângă cursul online a fost publicat și Ghidul ,,Ce este Antreprenoriatul și cum lansăm o afacere?”

În acest ghid vei afla mai multe despre:

  • Ce este antreprenoriatul? Răspunsuri scurte la întrebări importante
  • Ce numim Start-up?
  • Lansarea unui start-up/ a unei afaceri
  • Programe și inițiative unde poți învăța și lansa afaceri

Ghidul în format PDF poate fi descărcat accesând linkul: https://lidmoldova.org/2022/11/17/ghid-pentru-tineri-ce-este-antreprenoriatul-si-cum-lansam-o-afacere/

Acest Ghid este conceput cu scopul de a oferi tinerilor informații necesare și utile privind antreprenoriatul, noțiunea acestuia, precum și resursele educaționale și informaționale ce pot fi accesate în cadrul programelor societății civile și al celor guvernamentale.

Atât cursul cât și ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului ,,Activarea Potențialului Economic al Tinerilor” dezvoltat de Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova) cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Direcției Generale Educație, Tineret și Sport și Centrului Municipal de Tineret.