„Cutia Școlarului“ – cărți și rechizite pentru copiii din Republica Moldova, cu sprijinul DRRM



Peste 2800 de elevi din aproximativ treizeci de școli din Republica Moldova au primit, la începutul anului școlar 2022-2023, câte un kit educațional alcătuit din ghiozdan, rechizite și cărți. Elevii au beneficiat de aceste daruri utile grație proiectului „Cutia școlarului. Cărți și rechizite pentru copiii din Republica Moldova“, organizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM).

Proiectul s-a adresat elevilor de învățământ secundar general al școlilor din Republica Moldova, acele instituții de învățământ cu elevi aflați în risc de abandon școlar și absenteism crescut.

Kit-ul educațional, primit cu bucurie de către elevi, cuprinde toate cele necesare pentru un început de an școlar cu râvnă de învățat: ghiozdan, cărți și jurnale de lectură în limba română, rechizite, produse de papetărie (penar, stilou, caiete, bloc de desen, acuarele, creioane colorate, set de scris etc.). Materialele au ajuns la elevi ambalate prietenos, în cutii individuale.

Mai mult, pe durata întregului an școlar 2022-2023, elevii din grupul țintă vor beneficia de lecturi înregistrate video, în limba română, susținute de Monica Davidescu, îndrăgita actriță a Teatrului Național din București.

Astfel, elevii, însoțiți de profesorii săi, vor asista lunar la câte o lectură video cu Monica Davidescu. Actrița va citi atât din cărțile pe care elevii le-au primit în cutia școlarului, cât și din alte volume interesante. La începutul fiecărei înregistrări, Monica Davidescu va transmite elevilor din Republica Moldova mesaje care să îi motiveze în spiritul lecturii și al învățării.

Obiectivele principale ale proiectului „Cutia Școlarului“ sunt creșterea interesului elevilor pentru frecventarea școlii, pentru lectură și învățare, creșterea motivației acestora pentru participarea activă la ore, conștientizarea importanței identității românești în rândul elevilor din Republica Moldova, precum și îmbogățirea bibliotecilor personale ale copiilor din Republica Moldova cu carte în limba română.

Proiect organizat de către Idea Papel, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.