Dedicați unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor și adolescenților din localitateArticol adaugat de: A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE

299398809 5276723825756316 192239845683988344 n

 

Cursul de formare sub genericul “Trăiește inteligent” a fost organizat în data de 10 august 2022 de către CIR PRO BONO, în parteneriat cu A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE, în cadrul programului de promovare a modului sănătos de viață în rândul tinerilor și adolescenților, implementat de UNICEF Moldova, cu suportul financiar al USAID.

În cadrul evenimentului, douăzeci de reprezentanți și reprezentante ai/ale organizațiilor societății civile, instituțiilor de învățământ și asistență socială din toată țara și-au consolidat capacitățile de promovare a modului sănătos de viață. Participanții la instruire și-au dezvoltat abilitățile de aplicare a instrumentelor și tehnicilor de educare a deprinderilor de viață sănătoasă, inclusiv cunoaștere de sine, prevenirea și combaterea fenomenului de bullying precum și integrarea activității fizice și a obiceiurilor alimentare sănătoase în viața tinerei generații.

În cuvântul său de salut, președinta A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE, Olga Cernelev a vorbit despre necesitatea consolidării și dezvoltării capacităților formatorilor din cadrul instituțiilor de învățământ, de asistență socială precum și organizațiilor societății civile de a participa în procesul de instruire și educare, de a contribui la creșterea interesului tinerilor pentru adoptarea unui mod de viață sănătos, de a se implica în implementarea unor activități de formare inovative, utile și practice pentru tineri. „Traversăm o perioadă în care ne confruntăm cu creşterea impactului bolilor netransmisibile asupra întregii populaţii a ţării, iar prin această instruire ne dorim să susținem pe toți cei interesați în promovarea unui mod de viață sănătos, fapt ce va duce la crearea unei comunități sănătoase.” Totodată, a fost menționat faptul că această activitate are și scopul de a încuraja participanții să dezvolte idei și inițiative în domeniul promovării modului sănătos de viață în rândul tinerilor pe care le vor putea aplica la nivel local.

În cadrul instruirii, formatorii au familiarizat participanții și participantele cu principiile de bază și elementele modului sănătos de viață și le-au explicat cum pot fi identificate problemele și planificate acțiunile ce vor contribui la adoptarea deprinderilor de viață sănătoasă la tinerii din localitățile Republicii Moldova.

La final, toți participanții au menționat că, "într-o comunitate, este esențial să existe consens între APL, instituțiile de învățământ, organizațiile societății civile, asistență socială, etc. și doar în acest sens se vor lua cele mai bune decizii pentru promovarea unui mod de viață sănătos".

 

_______

Această instruire este organizată de către CIR PRO BONO, în parteneriat cu A.O. PRINCIPII SĂNĂTOASE, în cadrul programului de promovare a modului sănătos de viață în rândul tinerilor și adolescenților, implementat de UNICEF Moldova, cu suportul financiar al USAID.

download

 

telegram