Distracție și delicii pentru 600 de copii din familii social-vulnerabile din satele Moldovei



2

 

Al zecelea an consecutiv Asociația Obștească din Republica Moldova ”The Moldova Project” va oferi celor mai vulnerabili copii din țară posibilitatea de a trăi o zi ca-n povești. Într-o zonă de agrement cu piscine, copiii vor avea parte de un program activ și variat, mâncare delicioasă și multă distracție.

Perioada de desfășurare: 3 - 9 august 2022

Locație: s. Sociteni, Aqua Park

Ediția aniversară a proiectului de vară Summer Project va include un număr record de beneficiari. 600 de copii din zeci de localități din țară care vor participa la cea mai mare aventură din această vară. Pentru mulți dintre ei va fi prima oară când vor vizita o piscină, se vor da pe un tobogan de apă și vor mânca pe săturate din cele mai alese bucate. Această zi de vacanță la piscină va crea amintiri pentru o viață, va oferi copiilor experiențe noi și emoții de neuitat.

Zilnic echipa ”The Moldova Project” acordă asistență de ordin material, psihologic, educațional și medical familiilor social-vulnerabile cu copii. Toate activitățile sunt orientate spre depășirea condițiilor precare în care sunt nevoiți să trăiască și să învețe acești copii, înlăturarea lipsurilor cu care se confruntă. Gama largă de activități socio-educative și de divertisment, oferită constant de echipa The Moldova Project, îndepărtează copiii de realitatea cotidiană din care provin, și îi ajută să capete abilități și cunoștințe noi.

1

VICTORIA MOROZOV, președinta Asociației Obștești ”The Moldova Project”

“Sunt copii pentru care vacanța de vară înseamnă mai multe responsabilități și multă muncă în câmp sau acasă, îngrijind de frații mai mici.Cu părere de rău, acești copii nu au multe momente de fericire, deseori le lipsește atenția, grija părintească, suferința lor este tăcută și deseori neobservată. Pandemia și criza economică au crescut gradul de risc și nivelul de sărăcie. Summer Project este o tradiție frumoasă de a organiza o zi de distracție și răsfăț pentru copiii din cele mai vulnerabile familii din țară. Ei mă întreabă frecvent când, oare când vor mai merge o dată la piscină, ca să se bucure cu adevărat de vacanță, de tot ceea ce e mai bun.”  

Programul special al proiectului Summer Project va fi asigurat de specialiști în domeniul educației și o echipă de voluntari. Într-un mediu sigur și prietenos, copiii vor beneficia de multe jocuri și activități educativ-recreative.

Asociația “The Moldova Project” a fost fondată în Marea Britanie în anul 2008 și înregistrată în Republica Moldova în 2020. De 14 ani organizația ajută familiile defavorizate să depășească starea de vulnerabilitate și să ofere copiilor un mediu sigur și favorabil pentru dezvoltare.

Despre edițiile anterioare ale proiectului Summer Project:

https://www.youtube.com/watch?v=2NQinD4KY8Y

https://www.youtube.com/watch?v=YbbKmhO1Vtc&t=4s

Pentru mai multe detalii, rugăm să ne contactați:

office.themoldovaproject@gmail.com

www.facebook.com/themoldovaproject