CDEC desfășoară sesiuni de consiliere și grupuri de sprijin pentru femeile refugiate din Ucraina



În luna curentă, Centrul pentru Dezvoltare Educațională și Comunitară (CDEC) a demarat proiectul “Consilierea femeilor și fetelor ucrainene pentru o sănătate mintală mai bună”. În cadrul proiectului, desfășurăm săptămânal sesiuni de consiliere și grupuri de sprijin cu femeile/fetele refugiate din Ucraina, care locuiesc la moment în raionul Cantemir.

Cu suportul psihologilor, CDEC își dorește să contribuie la îmbunătățirea situației psihologice și emoționale a femeilor/fetelor refugiate prin oferirea de ajutor psihologic și consiliere refugiatelor ucrainene. Sesiunile sunt concepute și desfășurate cu scopul de a ghida femeile cum să aibă grijă de sănatatea mintală, să treacă mai ușor peste traumă și să depășească stresul emoțional cauzat de război.

1

În cadrul activităților, cca 50 de femei vor primi materiale psihologice educaționale (de autoajutorare în situații de criză și autoreglare emoțională). CDEC consideră că în vremuri de instabilitate emoțională cauzate de conflicte armate este important ca oricine să găsească echilibrul emoțional.

Ședințele sunt coordonate de Eșanu Elena, psiholog care oferă sesiuni productive ce contribuie la depășirea situațiilor de stres și coordonarea adecvată a emoțiilor.

Participarea la ședințe este deschisă pentru cei interesați, care ne pot contacta la nr. telefon 067105099, pentru a putea participa la acest tip de serviciu.

Acest proiect este implementat de CDEC, în parteneriat cu Biblioteca Publică Raională Cantemir, finanțat în baza unui acord de activitate comună între NGO Interaction și Lifting Hands International.