Descoperă cele opt startupuri absolvente ale programului XY E-commerce Incubator



1

 

Opt startupuri sunt pe cale să cucerească piața din Republica Moldova cu idei curajoase și produse inovatoare. Tinerii antreprenori și-au prezentat miercuri, 6 iulie, afacerile în cadrul evenimentului de absolvire și Demo Day, organizat de echipa XY Partners. 

Timp de trei luni, fondatorii și fondatoarele startupurilor au avut ocazia să învețe și să-și dezvolte ideile de afaceri alături de specialiști extraordinari în marketing, IT și business. După ce au acumulat forțe noi, au găsit curaj și au ieșit în fața investitorilor pentru a îi convinge că afacerile lor sunt demne de piața națională și internațională, și că ideile lor merită să fie susținute. Startupurile sunt absolvente ale programului XY E-commerce Incubator, care a fost realizat de echipa XY Partners în perioada martie-iunie.

 

Vă invităm să descoperiți startup-urile care au fost prezentate în această ediție a „XY E-commerce Incubator”:

Flavorya este o companie concepută de Valentina Buhnă, care produce o gamă largă de produse deshidratate: pistil din fructe cu cele mai neobișnuite gusturi, crackeri din semințe germinate și cipsuri de fructe. O doză de sănătate ambalată rafinat și cu grijă față de natură.

https://www.instagram.com/flavorya/?fbclid=IwAR1OtXkHen4KNAdWE0umRV9VQ0eJASem7tte1N1KmSAIXjVEm9KQG3CgorA 

ab23.art 50

C’est Cher este un startup care realizează cămăși premium personalizate. Ideea aparține Anei Carauș și Ludmilei Secher.https://www.instagram.com/cest_cher/?fbclid=IwAR1bevWthv094bGDbHiyTFJtzoqTpyXrMfdn5LsRJdRAKubc0UTSDFWl8Rk  

2

LesPerles oferă o gamă largă de bijuterii din perle naturale, crearea cărora este posibilă datorită Liudmilei Jarcuțchii.

https://www.instagram.com/lesperles.md/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D&fbclid=IwAR0SRoQTyOcUjj6Mg3rpEW53r9PmJQqXDaUqCHGOTV10NDaIMYFREjVzlK0 

ab23.art 44

Cristalin este afacerea de suflet a Annei Grama, specializată în producerea sării de baie fără coloranți, din plante ecologice, crescute cu grijă de Ana. Amestecuri magice pentru baie din sare pură de mare, Himalaya și Epsom.

 https://cristalin.md/?fbclid=IwAR3B-CPmiQVABats84ejd0a0ugf7imFHlAxVzboPLSXcMheDIgFz13gUvhQ 

ab23.art 59

Tromigou este un brand eco & pet friendly autohton, specializat în producerea manuală a suvenirelor creative din lemn. Ideea aparține Mariei și Alexandrei Babii.

https://www.facebook.com/Tromigou/ 

ab23.art 72

 Kaiia este un magazin de textil Eco, care produce genți și accesorii elegante de înaltă calitate și cel mai important, ecologice. În siguranță pentru tine și planetă, este mottoul cu care au pornit la drum cele două fondatoare ale companiei, Cristina Calancea și Ecaterina Nichiforova.

https://www.instagram.com/kaiia.md/

ab23.art 93

Norm&Co este un magazin online este specializat în vânzarea obiectelor de lux și a bijuteriilor. Conceptul proiectului este de a crea un ecosistem unde oamenii vor putea găsi diferite tipuri de bunuri – îmbrăcăminte, cărți, mobilier – într-o manieră simplă și accesibilă.

TopDogIdeas este un magazin predestinat iubitorii de animale de companie, care produce mobilier și accesorii din lemn pentru pisici și câini. Afacerea aparține soților Irina și Igor Tsehovici.

https://www.instagram.com/topdogideas/  

ab23.art 106

 

XY E-commerce Incubator este un program intensiv de incubare conceput pentru a sprijini startupurile de comerț electronic, care are menirea de a le ajuta să-și structureze afacerile, să crească vânzările online și să construiască mărci recunoscute, în special în mediul online.

Scopul principal al programului este de a ajuta antreprenorii la scară regională și internațională la dezvoltarea afacerilor și la atragerea investițiilor ulterioare.

Programul s-a desfășurat în perioada 21 martie - 6 iulie 2022. În acest timp, antreprenorii dornici să-și dezvolte afacerile, au lucrat la îmbunătățirea abilităților profesionale prin participarea la o serie de training-uri și workshop-uri, sesiuni de mentorat cu specialiști extraordinari în marketing, IT, business. Astfel, au învățat cum să-și dezvolte, proiecteze, contabilizeze și să-și finanțeze afacerile.

--

XY E-commerce Incubator powered by Tekwill este realizat cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, cu suportul financiar al investitorilor locali și cu susținerea inițiativei Startup Moldova. Proiectul Tekwill sprijină livrarea programului de mentorat și consultanță în cadrul acceleratorului, iar susținerea financiară în numerar este acordată de investitorii locali.

ab23.art 24ab23.art 28ab23.art 3234