Proiectul PNUD ”Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”



A fost lansat al treilea concurs de granturi pentru ONG-urile din domeniul mediului și dezvoltării locale

Proiectul PNUD ”Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, cu asistența financiară a Suediei, a lansat un nou concurs de granturi pentru ONG-urile din domeniul mediului, dezvoltării locale, schimbări climatice sau alte domenii conexe.

Organizațiile câștigătoare vor obține granturi de până la 16.000 dolari SUA pentru a oferi servicii de coaching și mentorat femeilor din localitățile țintă în vederea conceptualizării și realizării unor activități economice, care ar genera venituri pentru gospodăriile lor casnice și ar fi prietenoase mediului, durabile și rezistente la schimbările climatice.

În cadrul concursului de granturi, vor fi selectate trei ONG-uri. Acestea vor oferi expertiza necesară femeilor cu activitate economică în cadrul gospodăriilor casnice din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, zona de securitate și regiunea transnistreană, în perioada 2021-2022.

Criteriile de eligibilitate și condițiile de participare la concurs le găsiți aici. Data limită pentru participare este 14 noiembrie 2021, ora 23:59.

Pe 8 noiembrie experții proiectului PNUD și companiei Axa Management Consulting, în parteneriat cu Centrul CONTACT și Agenția INNOVATION, care sunt responsabile de gestionarea concursului de granturi, vor organiza două sesiuni de informare în regim online cu privire la condițiile și modul de desfășurare a concursului. Sesiunile vor fi organizate gratuit, în limbile română la 14.00 și rusă la 15.00, iar doritorii de a participa trebuie să se înregistreze, completând formularul disponibil aici (pentru sesiunea în limba română) sau aici (pentru sesiune în limba rusă).

Proiectul „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor” contribuie la dezvoltarea durabilă și sporirea rezilienței la schimbările climatice a localităților din raioanele Nisporeni, Călărași, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, zona de securitate (raionul Dubăsari) și regiunea transnistreană prin abilitatea economică, socială și educațională a femeilor. Beneficiarii proiectului sunt ONG-urile de mediu, administrațiile publice locale, femeile antreprenoare, precum și gospodăriile casnice conduse de femei din raioanele-țintă, care vor fi asistate la identificarea, formularea, planificarea și implementarea inițiativelor de reducere a degradării mediului și de sporire a rezistenței la schimbările climatice la nivel local. Proiectul este implementat de PNUD în perioada 2020 – 2023, cu asistența financiară a Suediei.

Persoană de contact: Natalia Costaș, consultantă în comunicare și relații media PNUD Moldova, telefon: 0 69 22 11 41; e-mail: natalia.costas@undp.org