„Moldova ICT Summit”, evenimentul de impact al industriei IT, revine cu o nouă ediție



Moldova ICT Summit, evenimentul major al industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din țara noastră, revine după 2 ani de pauză. Ediția curentă va fi dedicată transformării digitale – procesului  de reconfigurare, îmbunătățire și consolidare a modelelor mediului de afaceri și a sistemelor sociale (educație, sănătate, servicii publice în general) prin adoptarea și adaptarea continuă a inovației tehnologice, a soluțiilor și a instrumentelor TIC. Subiectul este unul de importanță critică, mai ales în contextul evoluțiilor din ultimii doi ani și provocărilor care au determinat resetarea modului în care funcționează societatea, businessul și instituțiile publice. 

Cea de-a zecea ediție, intitulată generic ”The Future of Digital” (Viitorul Digital) se va desfășura la data de 23 septembrie 2021, în incinta Centrului Tekwill, cu prezența unui număr limitat de participanți în sală și va fi difuzat online. Evenimentul este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC în parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova, GIZ Moldova, cu susținerea Proiectului ”Tekwill” finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Suedia și cu sprijinul Uniunii Europene și a partenerilor privați.

Organizatorii își propun identificarea direcțiilor și strategiilor pentru transformarea digitală a mai multor domenii critice pentru Republica Moldova, prin aplicarea tendințelor globale de ultimă generație, stimularea inovației digitale și atragere investițiilor. De asemenea, un alt obiectiv al evenimentului este să servească drept catalizator al creșterii avantajului competitiv al țării noastre pentru următorii 5-7 ani.

”Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital” va reuni liderii din domeniul tehnologic, oficialii guvernamentali, factorii de influență din mass-media, companiile TIC, experții de rang înalt, donatorii și reprezentanții misiunilor diplomatice din Republica Moldova. Sesiunile și discuțiile din cadrul evenimentului vor viza: impactul tehnologiilor în edificarea unor experiențe mai bune pentru întreaga societate, rolul sectorului TIC în transformarea digitală a țării, precum și viitorul domeniului digital pentru Guvern, mediul de afaceri și mediul academic.

Agenda evenimentului va include sesiuni dedicate strategiei de dezvoltare în domeniul digitalizării, intervențiilor de creștere a competitivității sectorului TIC (inclusiv prezentarea Cărții Albe a sectorului), relevării tendințelor globale și aspirațiilor actorilor locali în materie de transformare digitală. Vor fi abordate și subiecte ce țin de dezvoltarea strategică a diferitelor sectoare prin intermediul TIC, vor fi prezentate instrumentele și aplicațiile care pot crește eficiența instituțiilor guvernamentale în furnizarea serviciilor publice și vor fi reflectate oportunitățile de dezvoltare a afacerilor corporative prin inovare și TIC.

„Moldova ICT Summit: The Future of Digital” va puncta modul în care Guvernul și sectorul privat pot să își unească forțele pentru ca transformarea digitală să exercite un rol esențial în restabilirea economiei, dezvoltarea culturii digitale și stimularea schimbărilor pozitive. Evenimentul va oferi o platformă de dialog eficientă pentru actorii implicați în procesul de transformare digitală, va prezenta parteneriatele existente și le va încuraja pe cele noi, astfel încât tehnologia să furnizeze soluții pentru cele mai complexe probleme naționale.

Evenimentul va putea fi urmărit online, începând cu ora 09:00, pe paginile Moldova ICT Summit, ATIC și Tekwill în rețeaua de socializare Facebook și pe site-ul de transmisiuni live www.privesc.eu.