Mierea de hrișcă din Moldova premiată de International Taste Institute



La sfârșitul lunii mai, International Taste Institute, liderul mondial în evaluarea și certificarea
produselor alimentare și a băuturilor, a premiat mierea de hrișcă Apinatur, cu distincția Superior Taste Award. Premiul semnifică cea mai renumită certificare independentă din întreaga lume, concentrat 100% pe validitatea gust. Mierea fabricată acasă, în Moldova, a fost premiată alături de produse similare din Grecia, Brazilia sau Statele Unite.


Mierea de hrișcă din borcănașele Apinatur, a făcut cale lungă și meticuloasă până a fi testată
de juriul de chefi și somelieri de prestigiu, ghidați de o metodologie strictă de degustare.
Planta numită hrișcă prosperă în flori albe, mici. Acest gest delicat al naturii, înseamnă pentru
albine un efort mai mare pentru colectarea nectarului și pentru producerea mierii. Polenul este
preluat de apicultori, care „îngrijesc” mierea cu aceeași pasiune pe care o au și albinele.


Proprietățile mierii de hrișcă: activitatea antioxidantă celulară a mierii de hrișcă este
mai înalte decât a mierii de Manuka


Mierea de hrișcă este bogată în cantități mari de vitaminele C, K, B6, aminoacizi și minerale
(Fe, Zn, Mn, Mg, Cu, Ca). Acest tip de miere este un concurent direct cu celebra miere de
Manuka. De altfel, mierea de hrișcă conține un număr mai mare de proteine, antioxidanți și
cel puțin de 3 ori mai mulți fenoli decât celebra miere din Noua Zeelandă.
Unica plantație de hrișcă din Moldova este localizată la Tiraspol, iar pentru echipa Apinatur
este o onoare ca miere de hrișcă produsă acasă, să fie recunoscută internațional.
Produsele Apinatur, sunt create de o echipă de apicultori locali, certificați și instruiți să
susțină producerea mierii în condiții naturale și sustenabile.


Descoperă detalii despre calitatea și căile de întrebuințarea ale acestui produs.


Apinatur - autenticitatea gustului, tradiția bunului.

 

 

Articol adaugat de: Apinatur