Ajut. Îmi Pasă!



ajuta

AO “The Moldova Project” (TMP) lucrează lunar cu peste 70 de familii vulnerabile cu mulți copii din satele r-lor Hîncești, Criuleni și Anenii Noi. Susținerea Asociației este complexă și multilaterală, incluzând și un ajutor lunar cu produse alimentare și igienice. În momentul declanșării crizei provocate de Covid-19, TMP a lansat o campanie urgentă de colectare a fondurilor pentru achiziționarea produselor alimentare și igienice pentru cele 70 de familii din proiect, care să le asigure strictul necesar pe parcursul carantinei. Din fericire, eforturilor Asociației TMP li s-a alăturat Compania “Kaufland” cu propria campanie de ajutorare a persoanelor nevoiașe, “Ajut. Îmi pasă!”. Donația generoasă de 55000 MDL, parvenită din partea companiei Kaufland va permite echipei “The Moldova Project” să efectueze în zilele următoare toate cumpărăturile necesare și să le livreze în viitorul apropiat prin sate.

„În aceste momente suntem alături de comunitatea din care facem parte. Este important ca fiecare din noi să ajute, să se implice și prin exemplul propriu să îndemne și alți oameni să facă la fel. Este o provocare peste care vom trece doar împreună, fiecare dintre noi fiind implicat în măsura posibilităților sale. Venim cu o invitație către partenerii noștri, furnizorii și agenții economici să se implice și să fie alături de aceste persoane nevoiașe”, a menționat Anna - Katharina Scheidereiter, manager CSR Kaufland România și Republica Moldova.

Întrucât nu se știe cât timp va dura situația de criză din țară, Asociația “The Moldova Project” este în continuă colectare de fonduri pentru familiile aflate în situație de risc. Donațiile pot fi sub formă de produse alimentare și igienice, sau transferuri financiare pe pagina campaniei:

https://uk.virginmoneygiving.com/fundraiser-display/showROFundraiserPage?pageId=1155352

De ce este important să donezi anume acum pentru persoanele aflate în situație de risc:

  • Pentru că, în momentul de față, părinții nu au posibilitatea să lucreze, respectiv, nu produc un venit cu care să acopere necesitățile de bază ale familiei. Situația este cu atât mai dificilă cu cât o mare parte din familiile aflate în situații de risc sunt monoparentale. Despre banii puși deoparte, nici nu poate fi vorba în cazul acestor familii.
  • Copiii trebuie să stea acasă, ceea ce înseamnă mai multe cheltuieli pentru alimentarea lor. La școală și grădiniță, copiii erau alimentați cel puțin o dată pe zi. Acum, părinții se confruntă cu un deficit de produse alimentare necesare celor 3 sau mai mulți copii.
  • Majoritatea familiilor aflate în situație de risc nu au băi ci folosesc așa-numitul lighean, în care se spală cu apă de la fântână. În contextul actual, educația privind igiena corectă este importantă, dar, la fel de important este ca ei să dispună de suficiente produse de igienă.
  • Important în această perioadă este și ca copiii să-și continue educația și dezvoltarea intelectuală acasă. Pentru aceasta, este nevoie de jocuri educative, rechizite și alte obiecte care să le stimuleze intelectul și creativitatea. Majoritatea acestor copii nu au acasă jucării sau alte materiale didactice/creative, și nici internet ca să acceseze educația online.
  • Extrem de vulnerabili în această perioadă sunt și bătrânii rămași pe cont propriu precum și persoanele cu dizabilități. Viața lor nu a fost ușoară nici înainte de Covid-19, dar acum, au și mai mare nevoie de ajutor, fizic și moral, pentru că nu este nimic mai înfricoșător decât să fii vulnerabil și singur în același timp.

Pe această cale, “The Moldova Project” exprimă sincere mulțumiri Asociației “Diaconia” pentru munca depusă în susținerea bătrânilor vulnerabili, precum și companiei “Kaufland” pentru că s-a alăturat acestei cauze importante.

“Ziua de mâine n-ar exista fără eroii de azi, în special pentru miile de oameni a căror viață, în timpul acestei crize mondiale, depinde de bunătatea și altruismul altora. În aceste momente, mii de lucrători, voluntari, agenți economici, peste tot în lume, fac maximul pentru a le conferi altora sentimentul de siguranță.

Cunosc familiile din proiectul nostru personal, le știu posibilitățile și neajunsurile și știu cât de îngrijorați și neputincioși sunt acești părinți, care, în situația actuală de criză, nu au nici suficiente provizii și nici bani pentru ele. Donația companiei Kaufland a venit într-un moment critic, și va înlătura o grijă enormă a acestor familii, dar și a mea și a echipei mele, noi simțindu-ne la fel de alarmați atunci când nu putem să-i ajutăm cu strictul necesar. Sunt profund recunoscătoare conducerii companiei Kaufland pentru decizia lor de a veni în ajutorul celor vulnerabili. Vă mulțumesc că vă pasă! Sper ca Responsabilitatea Social Corporativă de care ați dat dovadă să fie contagioasă și să se răspândească și ea în societatea noastră.” - Morozov Victoria, Fondatoarea și Directorul Asociației “The Moldova Project”

În numele persoanelor social vulnerabile, echipa “The Moldova Project” speră ca tot mai mulți oameni și agenți economici să urmeze exemplul companiei “Kaufland”, să contribuie în măsura posibilităților, și să declare:  “Ajut. Îmi pasă.”  

#ajut #ImiPasa

90201920 209520206968317 4076821457450041344 n 2