CIDSR invită societatea civilă la discuție privind drepturile sexuale și reproductive și avortul în siguranță



Pe 19 septembrie curent, Centrul de Instruire în Domeniul Sănătății Reproductive din Moldova (CIDSR) organizează o discuție publică despre drepturile sexuale și reproductive și avortul în siguranță. Evenimentul este organizat în cadrul campaniei Săptămâna Sănătății Sexuale 2019, promovată în lume sub hashtag-ul #SHW19, precum și în contextul marcării Zilei Internaționale a Avortului în Siguranță, din 28 septembrie.

Scopul evenimentului este informarea corectă și instruirea tinerei generații privind  sănătatea sexuală, drepturile sexuale și reproductive.  În cadrul întâlnirii vor fi discutate următoarele subiecte: metodele moderne de contracepție, avortul în condiții de siguranță, drepturile femeilor privind sănătatea reproductivă, statistici privind sănătatea şi dezvoltarea adolescenţilor în Republica Moldova, precum și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății privind aceste subiecte. Evenimentul va fi moderat de către medicul obstetrician-ginecolog și directoarea CIDSR - Rodica Comendant.

În cadrul discuțiilor vor participa și voluntarii organizației Y-Peer Moldova - o rețea de tineri educatori de la egal la egal, care promovează participarea tinerilor la soluționarea problemelor legate de sănătatea și drepturile lor sexual-reproductive. 

Amintim că CIDSR este o organizație non-profit și neguvernamentală, care are misiunea de a proteja și promova sănătatea și drepturile sexual-reproductive în Republica Moldova. Printre obiectivele centrului sunt:

  • asigurarea accesului egal la informații și servicii privind sănătatea și drepturile reproductive, în special pentru adolescenți, femei și fete, persoane cu dizabilități și alte grupuri sociale marginalizate;
  • implementarea recomandărilor OMS privind metodele moderne de contracepție și avort în condiții de siguranță, etc. 

În acest sens, instituția a lansat și susținut proiecte de planificare familială, servicii de avort în siguranță și respectarea drepturilor sexuale și reproductive, printre care:

La eveniment sunt invitați reprezentanții mass-media, precum și persoanele care sunt cointeresate să se informeze corect în privința drepturilor sexuale și reproductive în R. Moldova. Acesta va avea loc joi, 19 septembrie, între orele 14:00 - 16:00, în incinta sediului CIDSR, din str. Melestiu 20, Spitalul Clinic Municipal Nr.1, bl.V, et.V

Pentru informații suplimentare sau înregistrare la eveniment, rugăm ne contactați la numărul de telefon  060903782 / 078306973 sau adresa pe de e-mail: cidsr2012@gmail.com