Odihnă pentru copii cu dizabilităţi oferită de către Fundaţia "Familia Sturza"



Un grup de copii cu dizabilităţi din or.Călăraşi s-a odihnit la tabăra „Andrieş" graţie asistenţei financiare oferită de către Fundaţia „Familia Sturza"

În perioada 10 iulie-20 iulie 2010, 25 de copii cu dizabilităţi însoţiti de părinţii şi voluntarii Asociaţiei de sprijin a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi ,,Dorinţa" din or.Călăraşi s-au odihnit la la Centrul de Agrement pentru copii „Andrieş" s.Ivancea r.n Orhei .

„Toate activităţile proiectului „Odihna de vară pentru copii cu disbilităţi" au venit în întâmpinarea nevoii de a se cunoaşte mai bine, de a-şi face noi prieteni. Tabăra de vară este un prilej de bucurie, relaxare şi voie bună pentru beneficiarii noştri, ea fiind pentru mulţi din ei singura excursie de care au parte", a menţionat Maria Mogildea, preşedinte al AO „Dorinţa".

Programul taberei a cuprins jocuri de inter-relaţionare pentru formarea abilităţilor de cooperare şi relaţionare. S-au desfăşurat ateliere de creaţie, competiţii sportive şi artistice, drumeţii, plimbări în aer liber, seri dansante şi tradiţionalul foc de tabără.

„Zîmbetul de pe buze, şi feţele fericite ale copiilor noştri ne fac nouă, părinţilor, viaţa mai uşoară, mai liniştită. Datorită Fundaţiei „Familia Sturza" a fost îndeplinită dorinţa mare a copiilor, cu ajutorul D-lui Ion Sturza visul a devenit realitate!", a adugat Tîcu Eugenia, mama unui copil cu dizabilităţi.

Misiunea Fundaţiei "Familia Sturza" este de a susţine şi promova dezvoltarea personală şi comunitară prin desfăşurarea de programe de asistenţă şi cooperare, destinate în special grupurilor dezavantajate, pentru cultivarea spiritului de iniţiativă, a activismului civic şi a unei pronunţate responsabilităţi sociale. Pentru indeplinirea acestei misiuni, Fundaţia „Familia Sturza" derulează o serie de programe. Fundaţia administrează programe proprii, dar oferă şi sprijin pentru proiecte prezentate de alte instituţii şi organizaţii, în special instituţii şi organizaţii neguvernamentale.