Ziua Cetăţeanului la Ştefan Vodă



Vineri, 14 mai 2010, în oraşul Ştefan Vodă a avut loc o manifestare de amploare dedicata direct cetatenilor bastinasi, anume ,,ZIUA CETATEANULUI”, eveniment preconizat in cadrul proiectului,, Transparenta si participare-temelia unei bune guvernari” sustinut si finantat de Ambasada SUA.

 Evenimentul a fost organizat şi dedicat exclusiv publicului, care se va concretiza în prezentarea activităţilor pe care le desfăşoară zi de zi functionarii publici, cit şi a responsabilitatilor de care dispun în executarea serviciilor publice.

Astfel, bastinasiilor le-au fost deschise larg usile de catre Consiliul Raional si primaria orasului Stefan Voda, pentru a se asigura cu toate informatiile solicitate, cu proiecte si decizii, regulamente si acte de decizii, avind tot odata sa-si resolve si probleme de interes personal.
Paralel, la ora 10,00 in incinta Casei de Cultura s-au adunat peste 170 persoane de diverse virste si interese( elevi, tineri, studenti, someri, specialisti, agenti economici si alte personae cointeresate), pentru a participa la ,, Iarmarocul profesiilor”, manifestare organizata de catre Oficiul Fortei de Munca, Miscarea Ecologista Stefan Voda in parteneriat cu primaria orasului Stefan Voda.

Standuri expozitionale, demonstratii tehnice, expozitii traditionale ( vestimentatie, bucatarie, artizanat) au fost citeva activitati care au marcat sarbatorirea Zilei Cetateanului.

Bineveniti si mult asteptati au fost agentii economici, care la insistenta colaboratorilor Oficiului Fortei de Munca au acceptat invitatia, venind la iarmaroc cu un pachet de oferte cu locuri vacante de munca.

Mesterii populari au fost si ei receptivi la solicitatrea noastra, organizind expozitii bogate cu obiecte mestesugaresti, care nu numai ca au prezentat un deosebit interes in rindul participantilor, impartasindu-si experinta si indemnindu-i in initierea proprie a unui mestesug popular.

Accesul la informatie si participarea publicului, asigurarea transparentei in procesul decisional, instruirea profesionala si incadrarea in cipmpul muncii- acestea au fost atelierele de lucru, unde s-au incadrat participantii evenimentului, prin intermediul carora si-au expus opiniile si sugestiile privitor la o participare mai activa in dezvoltarea durabila a comunitatii.

Tatiana Marin,
Presedintele OT Stefan Voda a MEM.

 


MEM Stefan Voda