SCOALA DE VARA "TINERII DE PE AMBELE MALURI CONSTRUIESC PODURI DE PRIETENIE" A DECURS CU SUCCES!



sfp1.jpgIn perioada 2-8 iulie 2007, la tabara de odihna "Ghiocel" din raionul Causeni, Serviciu pentru Pace in colaborare cu Asociatia "Evrica" din or. Ribnita, Corpul Pacii si Organizatia Nationala a Scoutilor din Moldova si cu suportul financiar al Ambasadei SUA in Moldova a organizat scoala de vara: "Tinerii de pe ambele maluri construiesc poduri de prietenie", in cadrul proiectului "Consolidarea sectorului asociativ de tineret din regiunea transnistreana", la care au participat 50 tineri din regiunea transnistreana, elevi la liceele din or. Bender, or. Tiraspol, or. Dubasari, or. Ribnita si or. Grigoriopol si 50 tineri din alte localitati a republicii.

In cadrul Scolii de vara tinerii au invatat cum sa activeze in cadrul clubului din localitatea de bastina, cum sa organizeze diverse activitati de ocupare a timpului liber in randul tinerilor, cum sa editeze ziarul clubului, dar si metode de consolidare a echipei, comunicarea eficientasi solutionarea conflictelor, liderismul si lucrul in grup, autofinantarea clubului, s.a.

sfp2.jpgPe langa atelierele interesante si interactive au fost organizate un sir de activitati cu caracter participativ: jocuri energizante, competitii sportive (frisbee, volei, fotbal, inot), cercuri pe interese (cerc teatral, cerc de creatie "Naturasi Fantezie", cerc scoutic si un cerc mai putin traditional, care se bucura de o mare popularitate in tabara "Cercul de arte martiale si yoga", organizat de unul dintre voluntarii Corpului Pacii), activitati "outdoor" (campamente tehnice de tip Scout, mars nocturn), programe culturale de seara (carnaval de Anul Nou, TVC, rug cu dansuri rituale antice, etc.) si desigur multa, multa distractie.

In fiecare zi tinerii editau ziarul taberei, unde puteai regasi cele mai impresionante momente de pe parcursul zilei. Jocurile si lucrul in grup i-au ajutat pe tinerii de pe ambele maluri sa se cunoasca mai bine intre ei, sa lege prietenii si sa stabileasca noi relatii de colaborare.

sfp3.jpgPe parcursul scolii de vara tinerii au fost vizitati de reprezentantii Ambasadei SUA in Moldova, D-l Stelian Rusu, coordonatorul Programului de Granturi Mici si John Balian, Prim "secretarul pentru culturasi presa al Ambasadei SUA , care au venit cu un cuvant de incurajare a tinerilor pentru a se implica mai activ in viata comunitatii locale. La fel reprezentantii Organizatiei Internationale de Migratie au venit cu prezentarea spectacolului "Oameni ai nimanui", dupa care au purtat discutii cu tinerii pe tema migratiei.

Nu in ultimul rand am dorit sa mentionam contributia Companiei Coca-Cola, care au oferit bauturi racoritoare pentru fiecare participant.

Sa speram ca proiectul dat va avea continuitate si rasunet iar acest prim pas in rezolvarea conflictului transnistrean va duce la o conlucrare mai fructuoasa dintre cele doua maluri...

Pentru mai multe detalii, persoana de contact:

Florin Turcanu

Tel. 456995 / 069149025

florinsfp@gmail.com