Start pentru coordonatorii de voluntari



viber image 2022 07 25 16 37 25 226În data de 23-24 iulie 2022, am dat start proiectului „Abilitarea profesională a coordonatorilor de voluntari”. Proiectul este implementat de către Asociația pentru Inovare, Educație și Dezvoltarea Tinerilor și finanțat din cadrul „Programului municipal de granturi pentru organizații de tineret și grupuri de inițiativă din mun. Chișinău”, lansat de către Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău și Centrul Municipal de Tineret Chișinău

În cadrul sesiunii de lansare a proiectului, a participa Petru Grecu, director CMTC, care a subliniat despre importanța susținerii organizațiilor tinere și al grupurilor de inițiativă din municipiu, pentru a spori gradul de implicare al tinerilor.

La instruire au participat 20 de coordonatori de voluntari și lideri de tineret, care au fost discutat așa subiecte ca: istoricul voluntariatului, profilul unui voluntar și rolul coordonatorului de voluntari în activitatea instituțiilor gazdă al activității de voluntariat.

Iar în cadrul atelierului practic, participanții au avut sarcina de a intervieva 20 de persoane, cu privire la subiectului voluntariatului: cine sunt actanții procesului, ce noțiuni de voluntariat cunosc și dacă s-au implicat cel puțin odată în asemenea acțiuni. Ca rezultat au fost intervievate 48 de persoane, dintre care doar 27 au putut răspunde pe scurt la întrebările adresate, fapt care ne demonstrează că avem teren de lucru.

În continuare urmează 2 module de instruire cu subiectele:

  • Introducere în aspecte legislative – dosarul voluntarului – 03-04 septembrie 2022;
  • Tehnici de motivare și gestionare a echipei de voluntari – 17-18 septembrie 2022;

😊Dacă sunteți curioși să urmăriți și alte succese ale beneficiarilor noștri, fiți cu 👀 pe noi.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa către Anișoara Bezărău, coordonator de proiect, 068093861.

𝑷𝒓𝒐𝒊𝒆𝒄𝒕𝒖𝒍 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒊𝒎𝒑𝒍𝒆𝒎𝒆𝒏𝒕𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝒄𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝑨𝒔𝒐𝒄𝒊𝒂𝒕̗𝒊𝒂 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑰𝒏𝒐𝒗𝒂𝒓𝒆, 𝑬𝒅𝒖𝒄𝒂𝒕̗𝒊𝒆 𝒔̗𝒊 𝑫𝒆𝒛𝒗𝒐𝒍𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑻𝒊𝒏𝒆𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔̗𝒊 𝒇𝒊𝒏𝒂𝒏𝒕̗𝒂𝒕 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒓𝒖𝒍 „𝑷𝒓𝒐𝒈𝒓𝒂𝒎𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒎𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝒈𝒓𝒂𝒏𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒐𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒛𝒂𝒕̗𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝒕𝒊𝒏𝒆𝒓𝒆𝒕 𝒔̗𝒊 𝒈𝒓𝒖𝒑𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒊𝒕̗𝒊𝒂𝒕𝒊𝒗𝒂̆ 𝒅𝒊𝒏 𝒎𝒖𝒏. 𝑪𝒉𝒊𝒔̗𝒊𝒏𝒂̆𝒖❞, 𝒍𝒂𝒏𝒔𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝒄𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝑫𝒊𝒓𝒆𝒄𝒕̗𝒊𝒂 𝒈𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒍𝒂̆ 𝒆𝒅𝒖𝒄𝒂𝒕̗𝒊𝒆, 𝒕𝒊𝒏𝒆𝒓𝒆𝒕 𝒔̗𝒊 𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕 𝒂 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒊𝒍𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒎𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂𝒍 𝑪𝒉𝒊𝒔̗𝒊𝒏𝒂̆𝒖 𝒔̗𝒊 𝑪𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖𝒍 𝑴𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝑻𝒊𝒏𝒆𝒓𝒆𝒕 𝑪𝒉𝒊𝒔̗𝒊𝒏𝒂̆𝒖.