Pe 15 noiembrie 2021, Asociația Promo-LEX a lansat Raportul de monitorizare a întrunirilor publice online



Întrunirile online sunt un fenomen relativ recent și au devenit deosebit de actuale în anul 2020 pe fonul izolării fizice, determinate de pandemia de COVID-19. Odată cu interzicerea aflării în locuri publice, au început să fie exploatate alte căi de întrunire și comunicare publică pentru a influența pașnic decidenții în luarea anumitor decizii. Prin urmare, au fost întreprinse acțiuni în spațiul online, care aveau scopul să implice un grup cât mai mare de persoane în promovarea anumitor mesaje. Nu există o listă exhaustivă de forme și modalități ale întrunirilor online, deoarece soluțiile de întruniri depind în mare parte de imaginația organizatorilor și posibilitățile tehnice de care dispun aceștia, condiții care deschid oportunități pentru un număr nelimitat de forme și conținut.

În contextul dat, în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2021, Asociația Promo-LEX a desfășurat o Misiune de Monitorizare a Întrunirilor Publice Online (MIPO). În total, au fost monitorizate 45 de întruniri bazate digital și hibride.

Raportul include conceptele de bază și legislația în domeniul întrunirilor online, metodologia de monitorizare și rezultatele acesteia, principalele concluzii și recomandări ale MIPO în adresa organizatorilor întrunirilor, prestatorilor de servicii digitale și autorităților publice.

Vă invităm să citiți Raportul de monitorizare a întrunirilor publice online, pe care îl găsiți aici  https://bit.ly/3HAkXvm

Raportul d fost elaborat de Asociația Promo-LEX în cadrul proiectului Monitorizarea Dreptului La Libertatea de Întrunire, gestionat de Centrul European pentru Dreptul Non Profit Stichting (ECNL). Proiectul este posibil grație Centrul Internațional pentru Dreptul Non-Profit (ICNL) prin Civic Space Initiative. Raportul este finanțat integral de către Guvernul Suediei. Guvernul Suediei nu împărtășește neapărat opiniile exprimate în raport. Autorii poartă răspundere pentru conținutul raportului.

#MIPO #intrunirionline  #monitorizareintrunirionline #intruniridigitale #intrunirihibride #libertateadeintrunireonline