Un profesor documentat este pe jumătate echipat…



Un profesor documentat este pe jumătate echipat…

 15 august, 2017

Într-o atmosferă relaxantă în zona turistică Vadul lui Vodă, 25 profesori din 2 localități rurale din Republica Moldova – nord (s. Gribova, r-ul Drochia) și sud (s. Zîrnești, r-ul Cahul) – au aflat care sunt noile tendințe în educație.

Astfel, timp de 2 zile participanții au învățat pe subiecte, precum:

  • Gîndirea critică în formarea personalităţii.
  • Impactul formării continue a cadrelor didactice asupra calităţii educaţiei.
  • Evaluarea. Autoevaluarea. Evaluarea criterială: de la teorie la practică.

„Am avut o mare satisfacție în aceste 2 zile de training, deoarece a fost organizat într-un loc de odihnă pitoresc al republicii noastre, concordînd utilul cu plăcutul. Atît gîndirea critic, cît și evaluarea a fost transpusă printr-un activism relaxant. Ne dorim ca acest training să nu fie ultimul”, a afirmat dna. Ecaterina Corja, director adjunct Gimnaziului „Ion Creangă” din s. Zîrnești, r-ul Cahul.

„Proiectul «Educație Plus» este o practică de succes în cadrul instituției noastre, chiar dacă uneori am întîlnit dificultăți. Cît despre cursul de instruire din aceste 2 zile, este ceva aparte… A fost o odihnă activă: am studiat și ne-am odihnit. Mulțumim organizatorilor și ne dorim să creștem și mai mult, pentru că mereu este loc de mai bine”, a menționat Olga Aramă, profesor de istorie în cadrul Instituției Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Educație Plus III” realizată de Institutul pentru Inițiative Rurale şi partenerii locali cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Moldova.