Membrii API declara ca vor reflecta echidistant campania electorala



Membrii Asociatiei Presei Independente (API) declara ca vor reflecta in mod nepartinitor si echidistant campania electorala pentru alegerile parlamentare din acest an.

"Constienti de responsabilitatea ce revine mass-media in campania electorala din anul 2009, institutiile media neafiliate politic membre ale API isi declara angajamentul de a reflecta desfasurarea campaniei electorale nepartinitor si echidistant, in conformitate cu prevederile statutare ale API. Pe toata durata campaniei electorale, membrii API vor continua sa profeseze jurnalismul obiectiv si nu vor admite partizanatul politic in editiile periodice pe care le reprezinta", se arata in declaratia semnata si facuta publica de catre membrii API.

In aceeasi declaratie se precizeaza ca spatiul pentru publicitatea electorala va fi oferit tuturor formatiunilor politice si candidatilor independenti inregistrati oficial, respectandu-se principiul de acces liber pentru toti subiectii electorali.

Membrii API subscriu Cartei Alegerilor Libere si Corecte, elaborata de Coalitia Civica pentru Alegeri Libere si Corecte „Coalitia-2009" si indeamna toate institutiile mass-media scrise si electronice din Republica Moldova sa faca acelasi lucru.

De asemenea, membrii API fac apel catre toti editorii sa nu se lase influentati de concurentii electorali si sa se abtina de la orice forma de manipulare a opiniei publice, respectand principiile de etica profesionala si pluralismul de opinii.

De mentionat ca API este o asociatie obsteasca, constituita pentru a sustine mijloacele de informare in masa neafiliate politic. API intruneste 16 ziare nationale si regionale, o agentie de stiri, Centrul Independent de Jurnalism si 3 jurnalisti liber profesionisti.

REPORTER.MD