Certificate pentru tinerii lideri formatori de opinie



Seminarul de formare a liderilor formatori de opinie_ Proiectul Viitorul ales de tineri_CRT DACIA25 de tineri lideri formatori de opinie au primit la 3 mai certificate de participare, după încheierea Seminarului de formare a liderilor formatori de opinie, în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”. Entuziasmați și dornici de a implementa cunoștințele acumulate în practică, tinerii au menționat că sunt pregătiți pentru a desfășura sesiuni de informare cu toți tinerii interesați din raionul Soroca.

“La începutul seminarului nu mă simțeam pregătită să discut cu tinerii și să-i îndemn să participe la alegeri. La moment însă, abia aștept să mergem pe teren și să comunicăm tinerilor despre importanța votului lor”, ne-a mărturisit Ionela Mânzat, participanta care ne-a spus că tinerii trebuie să fie informați corect despre procesul electoral și candidații electorali, pentru a vota responsabil. O altă tânără a menționat, că participarea sa la seminar reprezintă o experiență de valoare. “Am fost formați ca formatori de opinie și tot materialul pe care l-am primit îl vom transmite mai departe. Rolul meu în cadrul proiectului este de stimula tinerii să meargă la vot și să știe că votul lor cu adevărat contează”, menționează Iuliana Catan.

Pe parcursul celor 4 zile, tinerii au fost inițiați în principalele aspecte ale organizării și funcționării procesului electoral, de educație civică și motivare a participării tinerilor în cadrul alegerilor locale din luna iunie curent. De asemenea, s-a discutat despre rolul formatorului, pregătirea prezentării și materialelor de lucru, susținerea prezentării în fața publicului, ținând cont de limbajul verbal și nonverbal. “Materialul a fost ușor de reținut. Am fost pregătiți mai ales pe plan informațional, și sperăm ca la final, să obținem rezultate înalte”, a conchis Ana Bița.

Menționăm că seminarul a fost susținut de către experții formatori Ion Ceban, conferențiar universitar la Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălți și Ion Babici, Președintele Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA. Tinerii lideri formatori de opinie urmează să realizeze sesiuni de informare și de sensibilizare cu tinerii din localitate, satele și comunele din raionul Soroca.

Seminarul de formare a tinerilor lideri formatori de opinie desfășurat în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”, finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, are drept scop dezvoltarea oportunităţilor de participare şi implicare activă în viaţa comunităţilor pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localităţile raionului Soroca.

Mai multe detalii aflați, accesând youthsoroca.md.