ONG-urile de media lansează Campania “Presa și cetățenii cer: Opriți corupția!”



Cu ocazia Zilelor Libertății Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent, împreună cu alte ONG-uri de media, au inițiat o Campanie cu sloganul: “Presa și cetățenii cer: Opriți corupția!”. Prin această inițiativă, breasla jurnalistică este îndemnată să se solidarizeze și să se implice activ în lupta cu corupția, care “afectează viața cetățenilor în toate sferele: economică, socială, culturală, învățământ, justiție”. 

Pornind de la ideea că orice instituție media promovează interesul public și scrie pentru cetățeni, ONG-urile de media le recomandă acestora ca în perioada 4-8 mai 2015 să plaseze și să menționeze sloganul respectiv în rubricile din ziare și reviste, în programele de știri sau emisiunile tematice la radio și tv, pe site-uri și portaluri de știri.
 
“Vă îndemnăm și vă încurajăm să fim solidari și să demonstrăm că mass-media poate fi un câine de pază al societății, poate atrage atenția asupra problemelor stringente din societate și pune presiuni asupra autorităților statului pentru o luptă reală cu corupția”, se menționează în inițiativa organizațiilor de media.
 
Precizăm, că tot despre solidaritate este și subiectul producției video cu genericul ”Unitatea dă forță”, care face apel către jurnaliștii din R. Moldova să fie uniți și să nu ajungă la cheremul nimănui.