Conferința de lansare a proiectului "Viitorul ales de tineri"



La data de 10 martie a avut loc Conferința de lansare a proiectului “Viitorul ales de tineri”, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, la care au participat reprezentanți ai administrației publice locale, asociațiilor obștești, formațiunilor politice și tineri lideri. Directorul de proiect, Stela Babici, a explicat celor prezenți care este scopul proiectului “Viitorul ales de tineri” și ce activități urmează să aibă loc pentru a informa și implica tinerii în procesul de guvernare.

“Prin implementarea acestui proiect, ne dorim să sensibilizăm reprezentanții partidelor politice, ca să implice tinerii în activitățile partidului, căci ei sunt viitorii politicieni. Dorim să accentuăm faptul că, tinerii sunt capabili să devină lideri de partid, consilieri locali și primari. Îndemnăm partidele politice să fie deschise pentru a implica tânăra generație în actul de guvernare”, menționează Stela Babici, directorul executiv al Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA.

Cei prezenți la eveniment și-au exprimat acordul de a se implica în activitățile proiectului și au reiterat, că tinerii trebuie mobilizați și instruiți, pentru a deveni lideri de forță. Fostul primar al orașului Soroca, Elena Bondarenco, a reiterat că partidul din care face parte este mereu gata să susțină tinerii lideri, inclusiv și candidaturile lor la orice funcție publică.

Primarul satului Stoicani, Serghei Bric, a spus că, cu toate că în sat sunt puțini tineri, aceștia trebuie să conlucreze cu alți semeni din alte localități și să îndrăznească să se implice în domeniul politic.

Proiectul “Viitorul ales de tineri”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, are drept scop dezvoltarea oportunităților de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 de ani din localitățile raionului Soroca. Durata proiectului este de 9 luni.

Următoarea activitate din cadrul proiectului “Viitorul ales de tineri” este seminarul de formare a tinerilor lideri formatori de opinie, care se va desfășura pe parcursul lunii aprilie, în cadrul căruia vor fi instruiți peste 25 de tineri ca lideri formatori de opinie.

Proiectul “Viitorul ales de tineri” este finanțat de Departamentul de Stat al SUA și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.

Pentru informații suplimentare, accesați site-ul: youthsoroca.md