Ziarul tinerilor din Anenii Noi a devenit cel mai distribuit din raion



2 4Publicația de tineret „Adevărul de Anenii Noi”, editat de către Asociaţia de tineret „ASTRA – Anenii Noi” şi finanţat parțial ca proiect în cadrul Programului de Granturi al Ministerului Tineretului şi Sportului a devenit, începând cu anul curent, cel mai influent ziar din raionul Anenii Noi.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, publicația se plasează pe locul de frunte la capitolul „abonări” din presa locală, în creştere de la 475 în anul 2014 la 640 în ianuarie 2015. Rezultatul din acest an a depășit maximul istoric la capitolul „abonări”, înregistrat de fosta publicație a consiliului raional Anenii Noi, record datând din 2008, de cca. 560 de abonați. Astfel, publicația de tineret „Adevărul de Anenii Noi” a devenit cea mai citită ediție periodică din raion în ultimii 5 ani.

Publicația dispune de o versiune online http://adevarul.pro, iar recent a fost lansat un portal de blogging pentru tinerii din Moldova, Transnistria şi Ucraina http://dniester.net, portal în curs de promovare.

„Adevărul de Anenii Noi” apare din anul 2011, cu sprijinul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului, inclusiv în anul 2014 în cadrul proiectului „Înființarea unei rețele de centre multifuncționale specializate pentru tineret (CT) în raioanele Anenii Noi, Ialoveni, Orhei şi Leova (Republica Moldova) şi Reni (Ucraina)”.

În cadrul aceluiași proiect, echipa din Anenii Noi a instruit alte 4 echipe de tineri jurnaliști în 4 raioane din Moldova şi Ucraina, unde se editează, de asemenea, publicații de tineret: „Autentic” în Ialoveni, „Faptele credinţei” în Orhei, „Adevărul Moldovei” în Leova şi „Dunărea” în raionul Reni, regiunea Odesa. Ultima este, de fapt, unica publicație de tineret de limba română din sudul Basarabiei (actuala regiune Odesa).

 

Sursa: DIEZ.MD