Polonezii ne învață cum să atragem investitorii în regiune



collage 2014 12 12


Astăzi ADR Centru a fost gazda unui grup de experți din Polonia, care au organizat un seminar pentru angajații agenției. Această întrevedere s-a desfășurat in cadrul proiectului comun al Organizației de Atragere a Investițiilor și promovare a Exportului (MIEPO), Ministerului Dexvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția Poloneză pentru Informații și Investiții Străine (PAIiIZ). Proiectul are drept scop preluarea experienței Poloniei în domeniul atragerii investițiilor străine.

Specialiștii din cadrul ADR Centru au prezentat oaspeților din Polonia prioritățile dezvoltării regionale, dar și proiectele implementate în Regiunea de Dezvoltare Centru.

Șeful Direcției de dezvoltare regională a PAIiIZ, Monika Zdrojek, și directorul adjunct al Departamentului de investiții străine al PAIiIZ, Adam Malecki au vorbit participanților la seminar despre cooperarea regională și practicile Poloniei din acest domeniu.  Experții au vorbit și despre tehnicile de atragere a investițiilor, dar și despre pregătirea ofertelor pentru potențialii investitori care trebuie sa fie suficient de atractive și bine argumentate pentru a convinge investitorii să aducă banii într-o anumită regiune.

Experții străini au propus participanților la instruire un exercițiu practic prin care a fost evaluat gradul de pregătire al specialiștilor moldoveni pentru procesul de atragere a investitorilor și propunerea ofertelor pentru potențiale investiții în regiune.

Acest seminar de instruire a prezentat a 4 etapă de finalizare din cadrul proiectului „Sprijinirea administrației publice în Moldova în domeniul pregătirii pentru realizarea proiectelor de susținere a creșterii competitivității și potențialului de dezvoltare a regiunilor”, realizat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării al Republicii Polone.