Fii verde, fii sănătos!



IMG 20141115 121349

Sâmbătă, data de 15 noiembrie 2014, s-a desfășurat activitatea: ”Fii verde, fii sănătos”. A fost plantat un parc în comuna Tuzara, acțiune din cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea calităţii mediului din comuna Tuzara şi satele alăturate prin ecologizare” susținut de REC Moldova din resursele Guvernului Suediei. Proiectul este implementat de către Asociația Obștească ”Caritas” în parteneriat cu primăria comunei Tuzara. Scopul activității a fost de a amenaja un parc pentru petrecerea timpului liber și care va contribui la protejarea ecosistemului.

20 de persoane au lucrat timp de mai multe ore pe teritoriul unde au fost plantați arborii. Lucrul în echipă și buna dispoziție a permis ducerea la bun sfârșit a activității. Locul a fost pus la dispoziția inițiatorilor de către Primăria Tuzara membrii căreia au fost implicați activ în procesul dat.

Evenimentul ecologic este unul inedit în comuna noastră și contribuie la înverzirea spațiului local. În momentul de față, locuitorii din comuna Tuzara nu au un parc în care să-și petreacă timpul liber. Voluntarii vor planta anual flori și vor îngriji spațiul cu suportul resurselor administrației publice locale. Mediul înconjurător din comuna Tuzara va avea un nou aspect estetic și se va mări spațiul verde al acesteia.

 

Lilia Levco,

Coordonator de proiect