Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere



Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere

16 Noiembrie 2014

Peste 1.3 milioane de persoane îşi pierd viaţa anual, la nivel global, în accidente rutiere. Din 2005, în memoria lor, Organizaţia Naţiunilor Unite celebrează în fiecare an, în cea de-a III-a duminică a lunii noiembrie, Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Național de Patrulare, în 2013, în Republica Moldova au fost înregistrate 2603 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 295 de oameni şi 3221 au fost traumatizaţi.

Trebuie să conştientizăm, că în spatele fiecărei cifre statistice se ascunde o viaţă întreruptă brusc, o tragedie... Accidentele rutiere ruinează familii, lasă în urmă prieteni şi oameni dragi…

Stimaţi cetăţeni! În ziua tristă de 16 noiembrie, Automobil Club din Moldova vine cu mesajul de a comemora victimele accidentelor rutiere şi de a susţine eforturile noastre de prevenire a accidentelor rutiere, pentru că ele într-adevăr pot fi prevenite, iar mii de vieţi pot fi salvate. În calitate de participanţi la trafic, avem obligaţia să fim responsabili în acţiunile noastre, să dăm dovadă de stimă reciprocă şi să respectăm regulile de circulaţie rutieră pentru ca drumurile să devină sigure pentru fiecare.

Responsabilitatea de a salva vieţi în trafic ne priveşte atât în mod individual, cît şi colectiv. Domeniul siguranţei rutiere necesită acţiuni şi eforturi concentrate din partea tuturor actorilor: societății civile, autorităţilor publice, organizaţiilor non-guvernamentale şi a reprezentanţilor mass-media, pentru a genera un real impact asupra tuturor participanţilor la trafic.

În acest an Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere poartă genericul ‘Viteza ucide - reduceți viteza’, pentru că viteza excesivă este una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu trauma grave și pierderi de vieți!

Află mai mult: http://worlddayofremembrance.org/

www.saferoads.md