Newsletter „Inițierea de parteneriate public-privat pentru proiecte de dezvoltare locală (SolveNet)”



Untitled

 

 

 

 

 

Newsletter 13 Octombrie 2014

Institutul de Politici Publice din Chișinău, Republica Moldova

            în parteneriat cu 

Centrul de Dezvoltare SMART din Galați, România, Asociația de Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunărea de Jos”, România, Agenția de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, Izmail, Ucraina și ONG-ul Integrare Europeană, Yerevan, Armenia desfășoară proiectul „Implicarea cetățenilor în prioritizarea, elaborarea și implementarea politicilor de dezvoltare locală (SolveNet)”.

Grupuri țintă:

  • ONG-uri;
  • Administrații publice locale;
  • Mediul de afaceri. 

Proiectul SolveNet își propune să stimuleze spiritul antreprenorial prin atragerea reprezentanților acestora către politicile de dezvoltare.

Un obiectiv specific al acestui proiect este promovarea și dezvoltarea parteneriatelor public-privat.

Importanța acestor parteneriate constă în dezvoltarea unor proiecte de interes local, național și regional, care au drept scop sporirea bunăstării sociale prin intermediul unor instrumente de implicare civică.

Ca prim pas, proiectul urmărește crearea unor metode eficiente pentru stimularea comunicării, a schimbului de informații și expertiză, între actorii publici și actorii privați, în ceea ce privește soluționarea problemelor de interes public. Ulterior, vor fi identificate ariile prioritare pentru inițierea unor proiecte comune.

Cum pot beneficia antreprenorii în urma acestui proiect?

  • Dezvoltarea de noi abilități, competențe ce sunt importante pentru analiza politicilor publice;
  • Inițierea unei proceduri instituționalizate de comunicare între mediul de afaceri și decidenții politico-administrativi;
  • Împărtășirea celor mai bune practici în ceea ce privește asigurarea unei creșteri economice continue în comunitate;
  • Identificarea unor arii prioritare pentru inițierea parteneriatelor public-privat la nivel local și regional;
  • Preluarea celor mai fezabile propuneri de soluții postate pe platformele de implicare civică și inițierea unor proiecte de interes public;
  • Promovarea soluțiilor propuse de cetățeni care au stat la baza formulării și implementării unor parteneriate public-privat.
  • Folosirea platformelor de implicare civică pentru facilitarea schimbului de idei în generarea unor noi oportunități de afaceri.

Reprezentanții mediului de afaceri interesați de metodele și oportunitățile prezentate în cadrul proiectului SolveNet, sunt invitați să urmărească informațiile postate pe platforma de implicare civică: www.politicipublice.md și să contribuie în mod direct la analiza sustenabilității soluțiilor identificate pe platformă.

Informații suplimentare se pot obține la sediul Institutului de Politici Publice, Str. Puşkin, nr.16/1, tel/fax: Tel. (373 22) 27 67 85, 27 67 86, persoana de contact Uțica Stella – Asistentă de Proiect sau pe site-ul: http://www.public-policies.eu/.