Proiecte sociale ce oferă soluții inteligente problemelor din Republica Moldova



Proiectele cu impact social s-au demostrat a fi tot mai utile pentru că au scopul de a educa, informa și oferi oamenilor obiective comune. Din considerentul că Republica Moldova se confruntă adesea cu probleme aparent minore, însă care ar putea fi rezolvate prin intermediul tehnologiilor informaționale, tineri ambițioși care doresc să amelioreze problemele de nivel local și-au propus să creeze cele mai inovative proiecte.

Weekend-ul trecut s-a desfășurat Social Innovation Camp Moldova 2014, eveniment în cadrul căruia specialiști din domenii precum IT, business, marketing sau Social Media au lucrat asupra unor proiecte sociale importante. Vă prezentăm 3 idei din cele 6 care sunt în curs de dezvoltare și vin cu soluții ingenioase problemelor din Moldova.

*Reciclare.md este ideea care s-a clasificat pe locul I și care își propune să educe populația Republicii să protejeze mediul înconjurător prin reutilizarea deșeurilor. Proiectul presupune dezvoltarea unui site unde vor fi reprezentate punctele de primire a hârtiei, sticlei, plasticului, baterii, anvelope etc.

*Polita.md este o aplicație care va permite utilizatorilor săi să efectueze operațiuni precum: calcularea sumei medicamentelor prescrise de medic, lista de farmacii și programul lor de lucru. La fel,polita.md va conține un program de sănătate ce va sfătui controalele medicale, clasificator al analizelor gratuite și unde acestea pot fi efectuate.

 

*OnWheels este aplicația mobilă care are drept scop încurajarea tinerilor să adopte un stil de viață sănătos și dinamic. Acest lucru va fi posibil prin intermediul organizării evenimentelor frecvente de ciclism. Ei sunt cei care te vor încuraja să optezi pentru o odihnă activă și să renunți la viața sedentară. Ia-ți bicicleta și implică-te!

Efectul unor astfel de schimbări sociale nu poate fi decât unul constructiv și benefic.

Pentru sprijinul acordat, SICamp Moldova 2014 mulțumește partenerului general TOL(Cehia), partenerilor locali StarNet, HostPoint, Garage, aqua unIQa, Numbers, Internet Magazin BestDeal.md, Intelstart.md și partenerului din sectorul public- Centrul de Guvernare Electronică.

Articol adaugat de: Loredana Muntean
Alte articole de la acest autor: