Săptămâna Naţională a Sănătăţii (SNS) 2014, ediţia a IV-a



Asociaţia obştească „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV) care activează în calitate de Secretariat al Coaliţiei pentru promovarea legii şi activităţilor de voluntariat organizează în perioada 3 – 10 august 2014 Săptămâna Națională a Sănătăţii (SNS) 2014, ediția a IV-a.

Scopul evenimentului este de a promova valorile unui mod sănătos de viaţă, participării civice şi ale voluntariatului în special în rândul tinerilor, adolescenţilor şi copiilor din Republica Moldova. 

În ultimii ani, acest eveniment, organizat în parteneriat cu Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău, s-a centrat în special pe instruirea copiilor, adolescenţilor şi tinerilor în taberele şcolare de la Vadul lui Vodă. În acest an graţie unei noi abordări s-a asigurat implicarea directă şi a altor organizaţii de tineret din Republică axate pe promovarea sănătăţii.

În acest scop, în perioada 30 iunie – 4 iulie2014, 16 Coordonatori de Voluntari din diferite ONG-uri şi autorităţi publice centrale din R. Moldova, au fost instruite în Lodz, Polonia, în cadrul trainingului „Voluntariatul – cheia schimbării sociale în Republica Moldova” organizat de Fundaţia pentru Educaţia şi Dezvoltarea Societăţii Civile (FERSO) din Polonia prin Programul polono-american al Fundaţiei Libere „Regiunea în transformare” (RITA).

Activităţile din cadrul SNS 2014 se vor desfăşura zilnic, pe parcursul unei săptămâni, conform Calendarului de activităţi SNS 2014 ataşat aici, programul fiecărei zile va fi anunţat cu o zi înainte.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactaţi Asociaţia obştească ”Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), la numerele de telefon 022 567 551; 079450 027; 079 191 587, adresa de e-mail tdv_secretariat@yahoo.com, sau vizitaţi http://tdvmoldova.wordpress.com/, www.facebook.com/tdv.coalitiavoluntariat, www.facebook.com/asociatia.tdv

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului „Promovarea voluntariatului prin extinderea activităţilor de voluntariat în rândul tinerilor” finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.