Asociația de Caritate " The Moldova Project" va gazdui grup de 17 studenți ai Şcolii Barr Beacon din Walsall, Marea Britanie



În perioada 12-19 iulie 2014 Asociația de Caritate din Marea Britanie cu sediul în Republica Moldova, The Moldova Project, îşi propune să găzduiască un grup de 17 studenți ai Şcolii Barr Beacon din Walsall, Marea Britanie.

Scopul proiectului este promovarea voluntariatului atît la nivel național cît și internațional prin activități de animație socio-educativă. Beneficiarii proiectului sunt 60 de copii din familii vulnerabile din r-ul Hîncești – beneficiari ai Asociației, copiii Centului de Plasament și Reabilitare pentru copii de vîrstă fragedă din or. Chișinău și copiii Casei Internat pentru Copii cu deficiențe mentale din or. Orhei.

Timp de o săptămînă voluntarii internaționali în parteneriat cu voluntarii naționali ai Asociației partenere – “Serviciu pentru Pace”, vor desfășura activități de animație socio-educativă pentru copii, astfel creîndu-le o atmosferă diferită decît ceea cu ce sunt obișnuiți de obicei, oferindu-le căldură și emoții de neuitat. Asociația de Caritate “The Moldova Project” a fost înființată în anul 2008 la inițiativa unei voluntare din Moldova și a două voluntare din Marea Britanie ca prioritate fiind susținerea copiilor dezavantajaţi și a familiilor lor prin dezvoltarea voluntariatului Internaţinonal în Republica Moldova.  La  doar câţiva ani de la fondare „The Moldova Project” activează în calitate de platformă de caritate/fundraising şi voluntariat internațional care reuneşte persoanele cu inițiativă și suflet mare din afara ţării,  pentru a aduce o contribuție pozitivă în societatea din Republica Moldova.  

Victoria Morozov

Director în Moldova

Asociația de Caritate The Moldova Project”

Articol adaugat de: Iulia Bunescu