Au fost desemnați laureații programul de premii „Cel mai bun elev al anului”



Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastră” ONG, pentru a patra oară consecutiv și-a desemnat cîștigătorii Programului de premii: „Cel mai bun elev al anului” și „Cel mai activ elev al anului” pe anul de studii 2013 – 2014.

 În acest an vor fi premiați 12 copii din 4 localități ai Republici Moldova. Câștigătorii premiului „Cel mai bun elev” vor primi diplome de merit și premii bănești în valoare de 1000 lei, iar ”Cei mai activi elevi” -  400 lei. 

”Unicitatea programului constă în faptul că prioritar se desfășoară în comunităţile rurale dezavantajate, acolo unde se simte cel mai mult nevoia de susținere și motivare”, a declarat Tatiana Costev, Director Executiv la Ograda Noastră ONG.

”Rezultatele programului sunt unele foarte bune, a fost observată o creștere considerabilă a performanței academice a elevilor precum și a participării extracuriculare” - a declarat D-na Aliona Rîbac, Director, Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia.

Lansat pentru prima dată în 2011 în 2 comunități din sudul Republicii Moldova, raionul Cahul, s. Alexanderfeld și Zîrnești, în 2012 programul a fost extins în satul Mingir, raionul Hîncești și satul Gribova, raionul Drochia. Programul urmărește ridicarea nivelului de performanţă academică şi activism extra-școlar în rîndurile elevilor din cele patru școli rurale. Până în prezent „Ograda Noastră ONG” împreună cu partenerii au reușit să premieze în total 20 de elevi. În viitor se preconizează extinderea programului și în alte raioane și localități.

 Programul de premii face parte din Programul de incluziune socială 2013-2014, realizat de Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastră”, susținut de Global Fund for Children, Fundației Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova și agenții economici locali.

 V-om fi bucuroși să fiți altături de noi pe data de 30 mai 2014, în cadrul careelor solemne unde v-or fi înmînate diplomele de merit și premiile banești de către reprezentanții „Ograda Noastră” ONG.