“Cel mai bun elev inovator”, ediţia a VII-a



Duminică, 18 mai 2014, ora 9.00, în incinta Bibliotecii Ştiinţifice Centrale ”Andrei Lupan” a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, se va avea loc nominalizarea cîștigătorilor în cadrul Concursului Național “Cel mai bun elev inovator”, ediţia a VII-a.     

Concursul își propune drept scop susţinerea şi stimularea ideilor inventive şi creative ale elevilor și este adresat tuturor elevilor şcolilor şi liceelor din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de către  Academia de Ştiinţe a Moldovei,  Agenţia pentru Inovare și Transfer Tehnologic a AȘM, Ministerul Educaţiei, Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală și Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

În cadrul ediţiei curente a concursului vor participa 87  concurenţi din 30 de instituţii şcolare de învăţământ din Republica Moldova, care  vor prezenta 95 de lucrări. Câştigătorii concursului "Cel mai bun elev inovator" vor fi desemnați în urma evaluării realizate de Comisia de evaluare şi a Juriu.

Astfel, elevii cu cele mai originale şi creative lucrări vor beneficia de premii băneşti dupa cum urmează:

1 premiu în valoare de 3000 lei pentru locul I,

2 premii a cîte 2000 lei pentru locul II,

3 premii a cîte 1000 lei pentru locul III.

Deasemenea, vor fi acordate 8 premii speciale a câte 500 lei fiecare şi diplome de menţiune.

În același timp, vor beneficia de diplome şi premii speciale cei mai activi participanţi la procesul inovativ din sistemul de învăţămînt şcolar: cele mai active raioane și cele mai active şcoli/licee Vor fi acordate premii pentru creativitate, originalitate, capacitate inovativă, etc.

La eveniment sunt invitati să participe  prim-ministrul Republicii Moldova, dnul Iu. LEANCĂ; Consilierul prezidențial pentru Cultură, Învăţămînt şi Știinţă, dnul M. ŞLEAHTIŢCHI, Ministrul Educaţiei, dna M. SANDU; Ministrul Tineretului şi Sportului, dnul O. BODISTEANU, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, dnul V. BUMACOV; reprezentanţi ai sferei cercetării şi inovării, directori ai institutelor/organizaţiilor din sfera ştiinţei şi inovării, reprezentanţi ai mediului de afaceri precum şi alţi înalţi oaspeţi.

Informaţii suplimentare la tel.: 88-25-66.

Articol adaugat de: Veronica Esanu