Rezultate noi în cadrul proiectului ”Introducerea standardelor UE în Moldova”



Proiectul Introducerea standardelor UE în Moldova: către un nou model de cooperare și planificare coordonat de compania de consultanță INSPIRO CONSULTING și Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) generează rezultate continue și valosoare pentru autoritățile locale din Moldova.

La data de 5-6 mai au fost organizate sesiuni de training pentru reprezentanții a 25 APL-uri din Moldova în domeniul planificării strategice și cooperării intermunicipale. A fost adusă practica UE, în special a Ungariei și Poloniei, dat fiind faptul că trainingurile au fost conduse de Viktoria Jozsa, phd. la Universitatea Szent Istvan din Ungaria și Director Executiv în cadrul companiiei de consultanță Norda Consult, și Dawid Szecila, doctor în politici publice în cadrul universității Warsaw.

La data de 7 mai a fost organizată o sesiune de training în domeniul managementul proiectelor comunitare și ateliere de lucru pentru elaborarea strategiei de dezvoltare socio-economice a raionului Leova.

Alte rezultate așteptate de proiect sunt elaborarea a 3 strategii raionale și organizarea unei conferințe internaționale în domeniul dezvoltării regionale

Mai multe detalii: www.visegradpractices.md