Invitație pentru presă: Lansarea Campaniei Municipale Antisuicid ”Semne pentru viață”



Centrului de promovare a valorii vieţii „Mirt” din cadrul AO ”Altruism” împreună cu Direcţia Sănătăţii din Mun. Chișinău, partener principal şi coorganizator, invită mass media la evenimentul de lansare a Campaniei municipale astisuicid  ”Semne pentru viață”, care va avea loc la Porţile Sfinte (Arcul de Triumf) în  6 mai 2014 orele 12.00-14.00.

 Conferința de presă, dedicată lansării Campaniei, va avea loc la ora 13.05-13.20

Scopul Campaniei este de a sparge tăcerea, de a combate stigmele și clișeele în jurul fenomenului suicidului și de a informa publicul larg despre existenţa serviciului de asistenţă psihologică anonimă antisuicid online pe pagina web www.pentruviata.md

Obiectivul Campaniei este de a invita cetățenii, care au pierdut pe cineva drag suicidului, sau care se gândesc la sinucidere, precum și cei ce cunosc pe cineva care ar putea fi în pericol de a-și pierde viața suicidului, să apeleze după ajutor.

Totodată Campania urmărește mobilizarea locuitorilor Mun. Chișinău pentru a manifesta compasiune și înțelegere și a spune persoanelor, care trec prin situații dificile ”Tu nu ești singur!” și să încurajeze toate localitățile R. Moldova să lanseze campanii similare pentru a atinge obiectivul ”Zero suicide în R. Moldova”.

 Activităţile Campaniei se vor desfăşura în mai multe locaţii ale Mun. Chişinău între 6-8 mai 2014.

Programul lansării Campaniei:

12.00-12.15 Muzica și desene, distribuirea flaierelor

12.15-12.45 - Evoluarea tinerilor interpreți, dansatori - susținătorilor Campaniei

12.45 -13.05 - Hora pentru viață

13.05-13.15 - Conferința de presă

13.15-13.30 -  Instalarea semnelor pentru viață în zona Porților Sfinte. 

13.30-14.00 - Distribuirea  materialelor printate de către voluntari, muzică

 

Pentru contact:

info@pentruviata.md

069379000

Persoana de contact – Liuba Ceban

********

Statistic, în fiecare an R. Moldova pierde suicidului peste 500-700 de persoane, mulți dintre care sunt minori sau tineri. Și iar,ăși statistic vorbind, în fiecare caz de suicid sunt cel puțin 7-10 persoane, care suferă. Suferă în tăcere, fără să aibă ajutor și susținere, fără să-și exprime suferința. Credem că este datoria noastră a tuturor să confruntăm clișeiele și stigmele, cu care se confruntă aceste persoane, mai ales copiii și să îi susținem, să îi ascultăm și să spunem că le suntem alături.