Educație Plus II: încă un pas înainte în favoarea educației incluzive din Republica Moldova



110314 1După circa trei ani de pilotare Centrul de Resurse și Consultanță „Ograda Noastra” ONG anunță continuarea proiectului „Educație Plus” pentru anul 2014.

La această nouă etapă proiectul „Educație Plus II” vine să faciliteze procese educaționale de calitate în trei școli din Republica Moldova (anterior proiectul a cuprins doar o școală) pentru ca copiii din diferite medii sociale cu un accent special pe copiii de proveniență romă să fie mai integrați în școală.

Proiectul se desfășoară în comuna Zîrnesti, raionul Cahul, satul Gribova, raionul Drochia, și orașul Hîncești și se axează pe îmbunătățirea performanței academice a circa 70 copii, scăderea ratei de absenteism și a abandonului școlar, precum și pe creșterea interacțiunii prietenoase între copii, părinți și profesori.

Elementul central de asistență îl constituie voucherele educaționale echivalate în rechizite și auxiliare școlare, sesiuni de facilitare a temelor de acasă, precum și cupoane alimentare care vor putea fi folosite la cantina școlii. Pe parcursul implementării acestui proiect școlile selectate vor beneficia de asistență tehnică, sprijin logistic și metodologic pe tot parcursul al intervenției.

Proiectul este realizat în parteneriat cu partenerii locali, Ministerul Educației și cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Republica Moldova.