CCF Moldova și HHC Marea Britanie alături de Patronul AO CCF Moldova - Valentina Nafornița au celebrat ’’Gala Generozității’’



76481393920309Chișinău, 4 Martie 2014 — Un eveniment de socializare și pledoarie care a marcat aniversarea celor 10 ani de activitate, 10 ani de împliniri a visurilor copiilor, sute de copii salvați de la viața în internate și case de copii, ani plini de succese, lupte, lacrimi și zâmbete. Pe 2 martie 2014 la Palatul Republicii organizatorii și-au reiterat misiunea și valorile vorbind despre realizări și planuri de viitor. Evenimentul a reunit reprezentanți ai mediului de afaceri, mass - media, diplomați, politicieni și reprezentanți ai societății civile.

La aniversare asociației CCF Moldova (10 ani alături de copiii Moldovei și 20 de ani pentru HHC Marea Britanie care activează în Europa Centrală şi de Est şi Africa) au participat Vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici, Margareta Timofti, soţia Preşedintelui Republicii Moldova; Petru Lucinschi, cel de-al doilea Preşedinte al ţării, Maia Sandu, Ministrul Educaţiei; Monica Babuc, Ministrul Culturii; Dorin Recean, Ministrul Afacerilor Interne, Philip David Batson, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova.

O experiență remarcabilă a fost relatată de fondatorului Hope and Homes for Children Marea Britanie - Mark Cook. Discursul său emoționant a copleșit publicul, Mark Cook a părăsit armata în 1993, după experienţa trăită în războiul din Balcani, când a fost comandant al contingentului britanic din cadrul Naţiunilor Unite. El şi soţia lui, Caroline, au pus bazele Hope and Homes for Children în 1994 pentru a oferi case orfanilor de război sau celor rămaşi fără părinţi în urma dezastrelor. Ideea lor iniţială a fost de a repara sau construi orfelinate pentru a le oferi siguranţă acestor copii, dar au realizat curând că aceştia aveau nevoie de dragostea unei familii adevărate, mai mult decât orice. Și de aici misiunea Hope and Homes for Children a pornit calea de a oferi speranţă celor mai săraci copii din lume - celor orfani, abandonaţi sau vulnerabili - ajutându-i să crească în cadrul unei familii şi a siguranţei unui cămin, astfel încât să îşi poată atinge pe deplin potenţialul.

Patronul A.O CCF Moldova – Valentina Nafornița a susținut următoarele: ’’Când m-am alăturat misiunii CCF Moldova, am declarat că de departe pot fi cu gândul la copiii din țara mea. Dacă vocea mea va ajuta un copil să rămână alături de familie – atunci o voi face și acum și pe viitor. Susțin cu convingere modelul promovat și implementat de CCF Moldova și HHC de înlocuire treptată a îngrijirii în orfelinate, case de copii și internate cu îngrijirea în familie. Eu sunt aici pentru a face ce pot mai bine, ei (CCF Moldova) cu sprijinul nostru vor face în continuare ce știu mai bine implicând profesionalism și abnegație.’’

Liliana Rotaru, Președintele CCF Moldova: ’’Reforrna sistemului de protecție a copilului implică sarcini multiple și acțiunile foarte complexe, iar în internate sunt foarte mulți copii și atunci statul are nevoie de ajutor din partea ONG-urilor. CCF Moldova și HHC Marea Britanie au format un parteneriat anume pentru acest lucru – pentru a aduce copiii înapoi în familiile lor sau pentru ai ajuta să rămână în familii. În 10 ani de activitate am reușit:
• Închiderea a 5 internate
• Întoarcerea în familii a peste 600 copii
• Susținerea în familii, pentru a preveni separarea copilului, a peste 800 copii
• Dezvoltarea a 113 servicii de tip familie (APP ȘI CCTF)
• Instruirea a peste 2000 de specialiști din domeniul protecției copilului și educațional’’

Emoția evenimentului a fost subliniată de piesele "O mio babbino caro" de Puccini și Romanța "Apele primăverei " de Rahmaninof interpretate de Soprana Valentina Nafornița.

Pentru informații suplimentare:
Tatiana Codreanu
Coordonator Comunicare&Fundraising
CCF Moldova
Tel: 069519729