Campania Socială "Din suflet, pentru Bunici!" la Bălți



În data de 25 noiembrie 2013, în municipiul Bălți, s-a desfășurat Campania Socială "Din suflet, pentru Bunici!", pentru susținerea beneficiarilor AO CASMED.

CASMED este o asociaţie care oferă servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu în mun. Bălţi şi 12 localităţi rurale din raioanele de nord pentru persoane în etate, imobilizate la pat. Mulți dintre beneficiari suferă de subnutriţie şi boli cronice, trăind în condiții antisanitare. 

Mișcați de soarta tragică a unor vîrstnici, tinerii voluntari ai AO CASMED împreună cu voluntarii mișcării ,,Salut, Bălți’’au decis să organizeze o acțiune comună pentru susținerea vîrstnicilor. ,,Salut Bălți’’este o inițiativă de voluntariat susținută financiar de către primăria m.Bălți și facilitată de către voluntari ai Corpului Pacii din m. Bălți.

Acțiunea de caritate a durat trei ore, timp în care voluntarii au stat în faţa magazinelor: Fidesco, Linela și al Centrului Comercial Plaza, și au propus tuturor celor interesați să doneze produse alimentare sau igienice pentru persoane în etate.

,,Ne-am dus acolo pentru a ajuta persoanele în vârstă care au nevoie. Cum se apropie sărbătorile de iarnă, aceasta este o șansă de a face ceva frumos pentru cei, care îndură foame,’’ ne-a mărturisit voluntarul, Igor Semeniuc.

Cu suportul generos al locuitorilor din municipiul Bălți, s-a reușit colectarea de produse în valoare de aproximativ 2.500 de lei. Aceste  produse vor fi distribuite în această săptămînă de către voluntari la 30 de persoane în vârstă din m.Bălți, s.Elizaveta și s.Pîrlița.  

Deși scopul acțiunii comune a fost colectarea produselor alimentare pentru cei aflați în nevoie, acest week-end s-a dovedit a fi mai mult de atît. Voluntarii și locuitorii din Bălți au demonstrat o modalitate sigura și eficientă prin care putem să ajutăm cu toții comunitatea în care trăim.

Este încă foarte mult de lucru în nordul Moldovei, dar acești tineri au demonstrat că, prin munca în echipă, compasiune și angajament, probleme pot fi rezolvate mai ușor.

CASMED va continua campania de colectare de produse alimentare pentru persoanele în vârstă în două licee din Bălți și planifică de a derula acțiuni de acest gen anual.

Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au pus umărul alături de noi în această acțiune de solidaritate!

 

Echipa AO ,, CASMED’’