Nu sunteţi la puşcărie!



După părerea mea, elevii care trebuie să dea BAC-ul nu sunt la puşcărie. De ce să protestezi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, când cartea îţi strigă chiar lângă ureche că trebuie să înveţi?

Mie mi-ar fi ruşine să protestez cu greşeli gramaticale, dar probabil ei nici nu ştiu că au greşit. Asta este ceva groaznic de ridicol şi pe mine m-au amuzat greşelile făcute de acei elevi-protestatari din a unsprezecea sau a douăsprezecea, greşeli pe care le ştiu şi copii dintr-a treia sau dintr-a doua.

Întrebarea mea simplă este: Cum de au ajuns la vârsta asta în halul acesta? Iată răspunsul: probabil au copiat în toţi aceşti ani de şcoală, când trebuiau doar să înveţe ca să treacă bacalaureatul cu brio.

De ce camerele nu sunt o problemă?

Din punctul meu de vedere camerele nu sunt o problemă deoarece ele doar supraveghează ordinea şi buna-purtare. În ambele şcoli în care am învăţat erau camere la fiecare colţ şi nu mă supăram deloc, uneori ne prosteam în faţa lor! Dar asta am făcut când eram mai mică. Şi nici măcar o clipă nu mă simţeam ca la puşcărie în faţa camerelor.

NU E BINE SĂ COPIEZI!

Orice matur e de acord cu non-copiatul şi vă dau o întrebare: ce rost are să copiezi? La un moment dat va trebui să-ţi urmezi drumul, acţionând pe cont propriu, şi nu vei avea de la cine copia. Iată de ce nu e bine să copiezi.

panou cu greşeli 2

Însă se pare că şi unele panouri din oraş au fost scrise de unii care, în şcoală, au copiat la examene.

Într-o zi stăteam pe bancheta din spate a maşinii şi am observat, scrise pe un panou, cuvintele „ …peaţa de struguri…” . Cum poţi să scrii aşa ceva??? Mai ales că acel panou poate fi văzut de o mulţime de oameni care îl vor fotografia şi comenta pe Facebook, aşa cum face mama de obicei, când vede ceva straniu, greşit sau amuzant.

Doamnă Maia Sandu, aveţi perfectă dreptate! Elevii nu trebuie să copie niciodată. Învăţaţi şi deveniţi oameni demni şi cinstiţi!

 

http://raetchibianca.wordpress.com