Centrul Inter-Universitar de Start-Up creat la ASEM



Pe data de 24 octombrie în incinta Academiei de Studii  Economice  a Moldovei a fost lansat Primul Centru Inter-Universitar de Start-Up, creat cu suportul  Proiectului TEMPUS SUCSID.

La eveniment au participat reprezentanți ai diferitor grupuri țintă precum: ambasadorii SUA, Germaniei și Italiei; studenți și profesori din ASEM și Universitatea de Stat din Comrat, business provideri, antreprenori, organizații de suport al sectorului IMM din Moldova, reprezentanți ai autorităților publice locale, în  total  peste 80 de persoane.

Scopul Centrului este de a oferi suport consultativ și informațional pentru tinerii care vor sa-și dezvolte și realizeze ideile sale de afaceri, cît și pentru dezvoltarea educației antreprenoriale.

Ideea de creare a Centrului Inter-Universitar de Start-Up a fost susținută, în primul rînd de tinerii prezenți la eveniment, care simt o necesitate stringentă într-un astfel de suport.

O apreciere pozitivă a fost dată și de către reprezentanții mediului de afaceri, care au menționat importanța oferirii unui asemenea suport pentru tinerii care se află la începutul carierei sale, pentru ca mai ușor să-și realizeze ideile sale.

Articol adaugat de: Ludmila Stihi