Află despre experiența participanților la AI$ Game!



Logo AI$În data de 25 septembrie AO Institutul IDEA a realizat primul pas în implementarea proiectului Academia Ideilor de Afaceri (AI$), care va consta din câteva activități ce contribui la realizarea scopului de a dezvolta spiritul antreprenorial în Republica Moldova. Astfel, a fost testată activitatea de simulare economică, denumită AI$ Game. La testare au participat 15 tineri activi, ce au fost surprinși în rolul de investitori și administratori de companii. Scopul lor era să-și maximizeze capitalul propriu și de a contribui la creșterea capitalului companiei administrate. La finalul activității, participanții au rămas foarte entuziasmați și dornici de a repeta această experiență.

AO Institutul IDEA, prin implementarea activității AI$ Game, dorește să ofere participanților oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de antreprenor prin însușirea în doar câteva ore a mai multor legi ale economiei de piață decât se învață într-un an academic, de a căpăta experiență în confruntarea concurenților, precum și de a învăța cum să ia decizii economice corecte în situații de risc.

În perioada 16 octombrie – 17 decembrie 2013, vor fi organizate 10 activități AI$ Game, iar participanții vor putea câștiga, pe lângă experiența antreprenorială, premii bănești de 500, 2000, 4000 și 7500 lei, acest fapt fiind un ingredient suplimentar ce va ajuta participanții să utilizeze cele mai eficiente strategii pentru a deveni învingători, în condiții de concurență sporită.

Câștigătorul primei activități AI$ Game, în regim de testare, a fost Ion Vasiliev, ce a reușit să câștige 200 lei, după ce a investit doar 10 lei. De la el am aflat că a fost „plăcut surprins de conceptul jocului, mai ales că este un format nou și o abordare nouă a gândirii economice”.

Ion VasilievInstitutul IDEA: Ce beneficii ți-a adus participarea la această activitate?

 Ion: Am acumulat experiență în ceea ce privește orientarea rapidă în situație de risc, luarea promptă a deciziilor, dar și în formarea unei echipe, cooperării cu ceilalți participanți pentru a influența într-un fel situația de pe piață.”

Institutul IDEA: Care a fost strategia utilizată în timpul jocului și ce sfaturi ai putea da celorlalți participanți?

Ion: Pentru a-și administra afacerea cu succes în condițiile jocului, este necesar, în primul rând, ca fiecare participant să pătrundă în esența și regulile acestuia, după care să-și dezvolte o strategie. Eu am mizat atât pe intuiție, cât și nu am ezitat să-mi asum un anumit risc, dat fiind faptul că în ultima etapă am riscat investind în compania mai puțin profitabilă la acel moment. De asemenea, am folosit situația problematică creată pe piață în favoarea mea.”

Institutul IDEA:  Ce părere ai despre AI$ Game ca idee și care sunt perspectivele acestei activități în viziunea ta?

Ion: AI$ Game este un joc foarte binevenit și reprezintă o idee genială! Este un teren de încercare a abilităților de administrare a unei afaceri, un teren de practică pentru dezvoltarea abilităților manageriale și o provocare pentru orice tânăr.

Victor BarbăscumpăUn alt participant care s-a făcut remarcat prin abilitățile sale antreprenoriale în timpul derulării AI$ Game este Victor Barbăscumpă. Victor susține că: „AI$ Game este un "joc" caracterizat prin reguli simple, strategice, cu tematică economică, în care norocul e minimizat la zero, conflictul și concurența între jucători fiind prezente mereu. Este un joc în care nu doar îți poți dezvolta abilitățile antreprenoriale, dar în care le poți aplica.”

Puteți afla mai multe despre AI$ Game, dar și celelalte activități ale proiectului Academia Ideilor de Afaceri pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/AcademiaIdeilor, iar pentru a vă înregistra la unul din evenimente, scrieți-ne pe adresa academia.idelor@gmail.com.

Nu pierdeți șansa de a acumula experiență în administrarea unei afaceri și de a învăța să gândiți  și să acționați ca antreprenori veritabili!

AO Institutul IDEA va face și o ofertă limitată pentru cei care vor veni la Cupa IDEA la fotbal, în perioada 5-6 octombrie 2013, la Hotel Prezident, în calitate de jucători sau spectatori. Oferta constă în oferirea unei reduceri de 15% la participarea la orice eveniment AI$ Game sau AI$ Training organizat în anul 2013.

Calendarul activit  ăților AI$ Game:

Micro AI$ Game (premiu – 500 lei) – 16, 23 octombrie, 12 noiembrie, 5 decembrie.

Mini AI$ Game (premiu – 2000 lei) – 29 octombrie, 19 noiembrie, 17 decembrie

Maxi AI$ Game (premiu – 4000 lei) – 9, 30 noiembrie

Mega AI$ Game (premiu – 7500 lei) – 14 decembrie