Tinerii, membrii Grupului Local de Iniţiativă Colibaşi (GLI) au fost instruiţi în domeniul organizării jocurilor şi activităţilor culturale



În perioada 19-20 septembrie 2013 cei 12 tineri noi veniţi în GLI Colibaşi au beneficiat de o instruire în organizărea jocurilor şi activităţilor culturale destinate beneficiarilor de diferite vârste.

Aceste două zile de formare au constituit prima parte a trainingului “Jocuri si tradiţii vechi păstrate - de la bunei adunate”, incluzând atât informaţii teroretice, cât şi exerciţii practice.

La training, tinerii şi-au dezvoltat aptitudini de comunicare şi captivare a atenţiei publicului, au învăţat etapele de organizare a unui joc şi elementele ce-i garantează reusita.

Tinerii s-au implicat cu mult entuziasm în activităţile propuse, fapt care ne face să credem în buna reuşită a activităţilor pe care le vor desfăşura în s. Colibaşi în viitor. 

În perioada vacanţei de toamnă va urma cea de-a doua parte a trainingului, unde tinerii vor fi instruiţi în organizarea jocurilor tradiţionale vechi, colectate de la bătrânii din localitate.

 

Acest eveniment a fost realizat în cadrul proiectului “Jocuri si tradiţii vechi păstrate - de la bunei adunate” finanţat de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.